5+1 Χριστουγεννιάτικες ταινίες για να απολαύσετε με όλη την οικογένεια

Έφτασαν τα Χριστούγεννα, η μεγαλύτερη γιορτή όλου του χρόνου και η αγαπημένη των παιδιών! Όλη η οικογένεια σήμερα απολαμβάνει το γιορτινό τραπέζι, λιχουδιές, ζεστές σοκολάτες και απογευματινές Χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι μια μικρή οικογενειακή παράδοση, για αυτές τις ημέρες γαλήνης και θαλπωρής με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δείτε ποιες ξεχωρίζουμε και διαλέγουμε!

Μόνος στο Σπίτι (1990)

Ενα εννιάχρονο αγόρι, που οι γονείς του τον έχουν ξεχάσει στο σπίτι, αντιμετωπίζει με ευρηματικό τρόπο δυο διαρρήκτες. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο αθώο παιδικό μουτράκι του 10χρονου τότε Κάλκιν Μακόλεϊ και των δύο γκαφατζήδων ληστών, του Ντάνιελ Στερν και του πολύ καλού Τζο Πέσι.

Το Πολικό Εξπρές (2004)

Ένα δύσπιστο αγόρι επιβιβάζεται στο τραίνο που οδηγεί στον Βόρειο Πόλο. Cgi υπερπαραγωγή του Robert Zemeckis με τον Tom Hanks να υποδύεται 8 ρόλους, από το ίδιο το αγόρι έως τον Άγιο-Βασίλη!

Love, Actually (2003)

Μια επιδραστική ταινία που θα σας συγκινήσει με τη γλυκιά της ατμόσφαιρα. Αθεράπευτα ροζ ρομαντική κομεντί με φόντο το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, που περιλαμβάνει έρωτες, οικογενειακές επανασυνδέσεις και ισχυρές φιλίες. Η ταινία του Richard Curtis αντέχει σε επαναληπτικές προβολές, οπότε σίγουρα θα περιλαμβάνεται στο εορταστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα των καναλιών για όσο ζούμε…

Elf (2003)

Ο Buddy (Will Ferrell) είναι ένα ορφανό που μεγάλωσε στον Βόρειο Πόλο νομίζοντας πως είναι ξωτικό! Όταν έρθει η ώρα να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη προς αναζήτηση της οικογένειας του, αντιμετωπίζει τα πάντα με τόσο διαφορετικό και αθώο τρόπο, ενώ φυσικά δεν λείπουν οι σκανταλιές και οι παρεξηγήσεις. Αναζωογονητικά χιουμοριστική ταινία με αστεία που προορίζονται για όλες τις ηλικίες και τη μοναδική παρουσία του απολαυστικού Will Ferrell.

«Χριστουγεννιάτικη ιστορία» (1999)

Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Charles Dickens έχει μεταφερθεί πολλές φορές στην μεγάλη οθόνη, όμως η τηλεοπτική εκδοχή του David Hugh Jones με τους Patrick Stewart και Richard E. Grant στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αποτελεί μια από τις πιο κλασσικές. Ο βετεράνος ηθοποιός του «Star Trek» και των «X-Men» παίζει τον ρόλο του μίζερου Σκρουτζ, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν, τον παρόν και το μέλλον του, για να αντιληφθεί ποιο είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και να ξαναβρεί την ανθρωπιά του.

It’s A Wonderful Life (1946)

Για το τέλος κρατήσαμε μια παλιά ταινία για τους λάτρεις του κλασικού. Το αριστούργημα του Frank Capra (προτάθηκε για 5 βραβεία Oscar) είναι ένα οικογενειακό δράμα που αξίζει να δείτε, ειδικά τα  Χριστούγεννα.

Share