5 tips για να κάνεις τη γυμναστική διασκέδαση στο Μαρούσι

Η γυμναστική λένε κάποιοι πως είναι τρόπος ζωής. Όταν όμως η ζωή μας καθημερινά γεμίζει από υποχρεώσεις που δεν μας αφήνουν να ξεκλέψουμε μια ώρα για τον εαυτό μας και να πάμε γυμναστήριο…τότε ψάχνουμε τρόπους να εκμεταλλευτούμε το παραμικρό κενό στο πρόγραμμά μας και να πάρουμε μια βαθιά ανάσα για να συνεχίσουμε. Εγώ λέω πως η γυμναστική είναι ευεξία και άδειασμα του μυαλού. Και αν δεν κάναμε συνδρομή στο πολλά υποσχόμενο γυμναστήριο της γειτονιάς με το σούπερ οικονομικό πακέτο προσφοράς…δεν πειράζει. Και ξέρετε γιατί δεν πειράζει; Γιατί οι περισσότεροι που το έκαναν έμειναν στην εγγραφή και επισκέψεις μετρημένες στα δάχτυλα. Ας βγούμε έξω λοιπόν και να εκμεταλλευτούμε την πόλη μας που μας προσφέρει δωρεάν γυμναστική με πολλές ανάσες σε εξωτερικούς χώρους.

Ολυμπιακό στάδιο ΟΑΚΑ

Στη Λεωφόρο Σπύρου Λούη στο Μαρούσι στο Βόρειο Τομέα Αθηνών και μόλις 9 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης βρίσκεται το Ολυμπιακό στάδιο ΟΑΚΑ που είναι το πλέον εύκολα προσβάσιμο αθλητικό κέντρο καθώς εξυπηρετείται από ηλεκτρικο, προαστιακό και πολλές γραμμές λεωφορείων. Η εντύπωση που είχα πριν το επισκευτώ ήταν ότι θα συναντήσω εκεί μόνο αθλητές να κάνουν προπόνηση σε ρυθμούς που θα με κάνουν να νοιώσω άσχημα για τις δικές μου χαμηλές επιδόσεις … Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα μέρος που σε μαγεύει με την αύρα του ειδικά κάνοντας τη βόλτα στη σκιά του Τείχους των Εθνών είτε περπατώντας είτε τρέχοντας είτε ποδηλατώντας. Ο κόσμος που πηγαίνει εκεί πάει με σκοπό να γυμναστεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και να περάσει χρόνο ποιοτικό με αθλοπαιδείες για όλες τις ηλικίες και όλη την οικογένεια. Εγώ για παράδειγμα έμαθα εκεί ποδήλατο στα 42 μου….

Υπαίθρια γυμναστήρια υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου

3 υπαίθρια δωρεάν γυμναστήρια θα βρούμε στο Δήμο μας με όργανα γυμναστικής πάνω στα οποία αναγράφονται οδηγίες και δε χρειαζόμαστε την καθοδήγηση και την επίβλεψη γυμναστή.
-Πλατεία Γαρδέλη (Πλατεία ΗΣΑΠ)
-Κυπρίων Αγωνιστών μπροστά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Ολυμπιακό Στάδιο skate park
Είναι εύκολο να ξεκλέψουμε μισή ωρίτσα για να σταματήσουμε σε ένα από αυτά τα σημεία και να κάνουμε ένα πέρασμα από όλα τα όργανα που είναι σχεδιασμένα για να γυμνάσουν όλες τις μυικές μας ομάδες. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε στο πορτμπαγκαζ μόνιμα ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Σκεφτείτε πόσα τέτοια μισάωρα δε σταματήσατε για να πάρετε έναν καφέ στο χέρι και γρήγορο φαγητό;

Άλσος Συγγρού

Με πρόσβαση από τη Λεωφόρο Κηφισίας ή από την οδό Ευκαλύπτων πλησίον του κτήματος Βορρέ είναι αυτό το μέρος όπου μπορείτε να περάσετε μόνοι ή με την οικογένειά σας όσες ώρες θέλετε με γυμναστική είτε στα γήπεδα ποδοσφαίρου, βόλλευ και μπάσκετ είτε κάνοντας περπάτημα, τρέξιμο και ποδηλασία στα μονοπάτια του. Αυτός ο πνεύμονας της πόλης μας έχει το μαγικό χάρισμα να μας γυμνάζει όχι μόνο το κορμί αλλά κυρίως την ψυχή καθώς περνώντας την πόρτα του αρχίζουμε ήδη να νοιώθουμε να γεμίζει η ψυχή μας και να αδειάζει το μυαλό μας από τις καθημερινές σκοτούρες. Επίσης είναι η τέλεια ευκαιρία για να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας , αλλά ακόμη και με έναν φίλο μας γράφοντας χιλιόμετρα στα πόδια μας ενώ στα χέρια μας κρατάμε το ποτήρι με τον καφέ μας.

Κέντρο Αμαρουσίου

Φυσικά και δεν ονομάστηκε τυχαία shopping therapy γιατί η βόλτα στα μαγαζιά είναι άκρως χαλαρωτική…Μια βόλτα λοιπόν στους πεζόδρομους με τα εμπορικά καταστήματα του Αμαρουσίου μπορεί να μας προσφέρει ευχάριστα χιλιόμετρα στα πόδια μας αρκεί να μένουμε σε απόσταση ασφαλείας από τις βιτρίνες και να αποφύγουμε τους γευστικούς πειρασμούς που συναντάμε όπως το παγωτό μηχανής και τα μαγαζιά με τους φρεσκοψημένους και αρωματικούς ξηρούς καρπούς….

Περίπατος με mp3

Ο αγαπημένος μου τρόπος γυμναστικής και ο πλέον ενδεδειγμένος για να απορροφά τους κραδασμούς της καθημερινότητας… MP3 converter και YOU TUBE, κατεβάζουμε αγαπημένα μας τραγούδια και τα περνάμε σε ένα mp3 που βρίσκουμε από μόλις 15 ευρώ στην αγορά και φτιάχνουμε μια αγαπημένη “ταξιδιάρικη” συλλογή. Αφήνουμε στο σπίτι το κινητό και την οικογένεια και ανοίγουμε επιδεικτικά την πόρτα και λέμε: “Τα λέμε σε λίγο…”
Και κάπως έτσι, με τα ακουστικά στα αυτιά κάνουμε κύκλους γύρω από το σπίτι μας και τη γειτονιά μας και όταν ξαναγυρνάμε σπίτι έχουμε γεμίσει μπαταρίες για να συνεχίσουμε …. Νωρίς το πρωί ή στο τέλος της μέρας μας χωρίς πρόγραμμα και προετοιμασία απλά και ευχάριστα σε 45′ χάνουμε περίπου 450 θερμίδες.

Δε θα πω το κλασικό “Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο…” , γιατί και κόπο και χρόνο χρειάζεται για να ξεκλέψουμε από λίγα λεπτά ως κάποιες ώρες μέσα στη μέρα για να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας.Όμως οι αλλαγές στο σώμα και στη διάθεσή σας θα σας αποζημιώσουν και θα σκέφτεστε …γιατί δεν το δοκίμασα νωρίτερα ;

 

 

Χρύσα Κουτρούλη

Share