5 τρόποι για να κρατήσετε μακριά τους διαρρήκτες στις διακοπές σας

Οι μέρες των αυγουστιάτικων διακοπών είναι δυστυχώς το τέλειο χρονικό διάστημα για τις διαρρήξεις σπιτιών, αφού όλοι λείπουν και οι πόλεις μένουν άδειες. Ωστόσο, το να κρατήσετε τους διαρρήκτες μακριά από το σπίτι σας όσο εσείς λείπετε δεν είναι τόσο δύσκολο, αν ακολουθήσετε κάποιους βασικούς κανόνες που μπορούν κυριολεκτικά να σας σώσουν.

Μην κοινοποιείτε την παρουσία σας στα social media

Το check in από το μέρος που βρισκόμαστε διακοπές είναι μια πολύ δημοφιλής πρακτική, όμως αποτελεί συγχρόνως και μια ενημέρωση προς τον επίδοξο κλέφτη ότι λείπουμε. Κανείς δεν χρειάζεται να ξέρει πού ακριβώς είστε, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα social media, τα οποία χακάρονται πολύ εύκολα, ακόμα και αν απευθύνεστε μόνο σε φίλους σας.

Το σπίτι δεν πρέπει να δείχνει έρημο

Οι διαρρήκτες σπάνια θα ρισκάρουν να παραβιάσουν ένα σπίτι, στο οποίο υποψιάζονται ότι μένει κάποιος. Γι’ αυτό, πριν φύγετε, προσπαθήστε να κάνετε το σπίτι να μη δείχνει άδειο. Μια αναμμένη λάμπα ή ένα ραδιόφωνο που παίζει θα ξεγελάσουν τους κλέφτες.

Αφήστε τα εξωτερικά φώτα ανοιχτά

Οι διαρρήκτες προτιμούν πάντα να δρουν στο σκοτάδι, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα προσπεράσουν ένα σπίτι, το οποίο φωτίζεται καλά. Αναμμένα φώτα στα μπαλκόνια, τον κήπο και την πυλωτή είναι ο καλύτερος τρόπος να τρέψετε τους κλέφτες σε φυγή.

Κλείστε όλες τις πόρτες

Το ζητούμενο είναι να δυσκολέψετε τη ζωή όποιου θέλει να μπει στο σπίτι σας. Μην επαναπαύεστε, λοιπόν, αν κλειδώσατε την κεντρική πόρτα του σπιτιού σας. Βεβαιωθείτε σε συνεννόηση και με τους υπόλοιπους ενοίκους ότι είναι κλειδωμένη η πόρτα του κήπου, η πόρτα της πολυκατοικίας και η πόρτα που οδηγεί στην ταράτσα ή τον φωταγωγό.

Μην αφήνετε εργαλεία εκτεθειμένα στον κήπο

Μια σκάλα, ένα φτυάρι ή ακόμα και ένα σκαλιστήρι που έχετε ξεχάσει στον κήπο ή την πυλωτή αποτελούν πολύ χρήσιμα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας διαρρήκτης, για να μπει μέσα στο σπίτι σας. Μην τον διευκολύνετε άθελά σας!

Share