5 στοιχειωμένα μέρη κοντά στο Μαρούσι

Μπορεί λίγοι πια να πιστεύουν στα φαντάσματα, όμως είναι κάποια μέρη που μας κάνουν να… αναθεωρούμε. Μέρη που περιβάλλονται από μια μυστηριώδη και σκοτεινή αύρα, που η ύπαρξή τους συνοδεύεται από αστικούς μύθους για δολοφονίες, αυτοκτονίες και υπερφυσικά φαινόμενα. Υπάρχουν μερικά τέτοια μέρη στην Αθήνα. Και κάποια από αυτά είναι αρκετά κοντά μας…

Το Μέγαρο της Δούκισσας Πλακεντίας

Η δούκισσα Σοφί ντε Μαρμπουά Λεμπρέν ήρθε στην Ελλάδα να ζήσει μαζί με τη κόρη της χτίζοντας πολλούς πύργους, ένας εκ των οποίων και ο γνωστός πύργος στην Πεντέλη. Η ταραχώδης ζωής της δούκισσας, η οποία από την στιγμή που πέθανε η κόρη της φέρεται να έχασε τα λογικά της, σκεπάζει αυτό το μέρος. Η δούκισσα ταρίχευσε την κόρη της και στη συνέχεια λέγεται πως ασπάστηκε το σατανισμό, διατηρούσε σχέσεις με λήσταρχους της εποχής και –σε ημίτρελη κατάσταση- διοργάνωνε διονυσιακά συμπόσια στον πύργο της.

Η σπηλιά του Νταβέλη

Στο βουνό της Πεντέλης η σπηλιά του Νταβέλη πήρε το όνομά της από τον θρυλικό λήσταρχο, ο οποίος σύμφωνα με το μύθο έκρυψε εκεί τον πολύτιμο θησαυρό του. Το πιο περίεργο, όμως, είναι ότι αυτή η σπηλιά, η οποία στην αρχαιότητα ήταν ιερό του Πανός και των Νυμφών, εμφανίζει διάφορα εξωπραγματικά φαινόμενα, όπως έντονο ηλεκτρομαγνητισμό και ραδιενέργεια, ενώ φημολογείται ότι παλαιότερα χρησιμοποιούνταν για τελετές μαύρης μαγείας.

Η βίλα Καζούλη

Είναι σίγουρα το λιγότερο ανατριχιαστικό μέρος, αφού η βίλα στα σύνορα της Κηφισιάς με το Μαρούσι έχει αναπαλαιωθεί και περιβάλλεται από έναν όμορφο κήπο. Ωστόσο, δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής η βίλα χρησιμοποιήθηκε ως αρχηγείο των Ες Ες, στο υπόγειο του οποίου βασανίστηκαν και θανατώθηκαν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι στη συνέχεια θάφτηκαν στον κήπο της.

Το νοσοκομείο του Εμπορικού Ναυτικού

Το παλιό νοσοκομείο του Εμπορικού Ναυτικού στα Μελίσσια έχει εγκαταλειφθεί εδώ και 40 χρόνια και έκτοτε έχει μείνει εκεί, παραμελημένο και ακολουθούμενο από διάφορους θρύλους, όπως ότι έχει χρησιμοποιηθεί για σατανιστικές τελετές και κυνήγι φαντασμάτων…

Σανατόριο Πάρνηθας

Στις αρχές του 20ου αιώνα αυτό το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως σανατόριο και λέγεται ότι από τον τρίτο του όροφο έπεσε και σκοτώθηκε ένα παιδάκι. Έπειτα, έγινε ξενοδοχείο Ξενία, όμως εδώ και πάνω από 30 χρόνια έχει εγκαταλειφθεί. Το κουφάρι του περιτριγυρισμένο από τα καμένα της Πάρνηθας δημιουργεί μια πραγματικά ανατριχιαστική εικόνα.

Share