5 πράγματα να κάνετε στο άδειο αυγουστιάτικο Μαρούσι

Όσοι έχουν μείνει στην Αθήνα αυτές τις μέρες θεωρούνται από την πλειονότητα των συμπολιτών μας άτυχοι. Όμως τα πράγματα ίσως να μην είναι έτσι και να είναι τελικά οι τυχεροί της υπόθεσης. Και αυτό διότι σε μια άδεια πόλη απολαμβάνει κανείς μια ηρεμία που λείπει μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας. Αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε στο άδειο Μαρούσι, σας έχουμε μερικές προτάσεις καθαρά τοπικού χαρακτήρα. Εξυπακούεται ότι μπορείτε κάλλιστα να πάτε παραλία σε λιγότερο από μισή ώρα, όμως το προάστιό μας παρέχει πολύ καλές επιλογές χωρίς καν να χρειαστεί να πάρουμε το αυτοκίνητο.

Ψαράκι ακόμα και χωρίς… κύμα

Σίγουρα είναι τέλειο να τρως ψαράκι πάνω στο κύμα, όμως και εδώ… στα βόρεια είναι πολύ ωραία. Το Πάσχα σας είχαμε προτείνει ορισμένα πολύ καλά μεζεδοπωλεία με θαλασσινά, στα οποία σας παραπέμπουμε και αυτές τις μέρες, για να φάτε νόστιμες γεύσεις της θάλασσας χωρίς να μετακινηθείτε από το Μαρούσι.

Θερινό σινεμά

Ο κινηματογράφος Μίμης Φωτόπουλος τα Σαββατοκύριακα είναι τόσο γεμάτος που πρέπει να τρέξεις, για να προλάβεις μια θέση. Τώρα θα είναι απλά για λίγους και εκλεκτούς. Μπορείτε να πάτε μόλις 5 λεπτά πριν, να βρείτε αμέσως να παρκάρετε και να απολαύσετε ένα από τα καλύτερα πράγματα του καλοκαιριού, ταινία κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Πισίνες

Για κολύμπι στο Μαρούσι πρέπει αναγκαστικά να πάμε σε κάποια πισίνα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η εμπειρία μας θα υπολείπεται των υπολοίπων. Το Μαρούσι διαθέτει όμορφες πισίνες αθλητικές ή απλά για χαλάρωση, ιδανικές για κολύμπι αλλά και ηλιοθεραπεία.

Νυχτοπερπατήματα

Όσο άδειο και αν είναι το Μαρούσι, αν περάσετε μια βόλτα το βράδυ από το Bookabar, το Imagine, το L’Ambassadeur, το The Edge Rock Cafe και από τα άλλα μπαράκια της περιοχής, θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώστε πόσοι έχουν ξεμείνει στο κλεινόν άστυ και βρίσκουν τρόπο να διασκεδάσουν τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.

Μουσεία

Είναι δίπλα μας, αλλά μπορεί να μην έχουμε πάει και ποτέ ή ίσως μόνο με το σχολείο. Να μια καλή ευκαιρία για πολιτιστικούς περιπάτους στα μουσεία του Αμαρουσίου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Λαογραφικό Μουσείο, την Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη και το Διεθνές Ολυμπιακό Μουσείο!