5 καλοκαιρινά σπορ που αξίζει να δοκιμάσουμε!

Το καλοκαίρι έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό στο Μαρούσι και την υπόλοιπη Αττική, με τα πρώτα 30ρια να κάνουν την εμφάνισή τους. Εκτός από εξορμήσεις στις παραλίες και ηλιοθεραπεία με…σταυρόλεξα, το καλοκαίρι μας προσφέρει ιδανικές συνθήκες για σπορ που αξίζει να δοκιμάσουμε, για να παραμέινουμε fit και παράλληλα να διασκεδάσουμε με κάτι διαφορετικό!

Τένις

Το τένις τελευταία τείνει να γίνει…εθνικό σπορ, χάρη στης επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά. Το καλοκαίρι προσφέρεται για να ξεκινήσουμε να παίζουμε αυτό το πολύ ωραίο και ενδιαφέρον άθλημα. Το τένις γυμνάζει κυρίως τα χέρια, τους καρπούς και τους ώμους. Με το χτύπημα της ρακέτας «δουλεύει» η σπονδυλική στήλη και τα ισχία, ενώ δυναμώνουν σχεδόν όλοι οι μύες των ποδιών και του κορμού. Μπορεί ακόμα να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος, αρκεί να παίζετε με μέτρια ή και υψηλή ένταση. Βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών, γι’ αυτό και ενδείκνυται για ανθρώπους με οστεοπόρωση. Ακόμα, μπορείτε να ξεκινήσετε ως αρχάριοι, αλλά θα προτείναμε να βρείτε ακόμα έναν φίλο/φίλη για να έχετε το ζευγάρι σας και να παίζετε παρέα!

Ιστιοπλοΐα

Ο καλύτερος τρόπος να έρθουμε σε επαφή με τη θάλασσα και τα…ταξίδια! Η ιστιοπλοΐα είναι η τέχνη του αρμενίσματος στο νερό χρησιμοποιώντας ως αποκλειστική ή κύρια πηγή ενέργειας τον άνεμο. Ως ιδιαίτερα τεχνικό άθλημα, θα χρειαστεί να πάρετε μαθήματα τόσο θεωρητικής όσο και τεχνικής κατάρτισης σε μια σχολή, ξεκινώντας από μικρά σκάφη, μαζί με τον εκπαιδευτή σας αρχικά και κατόπιν μόνοι σας. Ζήστε μια συναρπαστική εμπειρία νοικιάζοντας ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ή Καταμαράν μόνο για την παρέα σας. Απολαύστε μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας, δίνοντας στον εαυτό σας τη δυνατότητα να μοιραστεί με την οικογένεια ή τους φίλους σας, την ασύγκριτη ομορφιά των ελληνικών νησιών και τα φιλόξενα νερά του Αιγαίου, του Ιονίου αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου.

Beach Volley

Αφήστε για λίγο τη ξαπλώστρα και τις βουτιές στη θάλασσα και παίξτε beach volley με την παρέα σας για να ενδυναμώνετε τους μύες των ώμων, της πλάτης και των ποδιών. Ένα πολύ διασκεδαστικό σπορ της παραλίας, που μας βοηθάει να κάψουμε θερμίδες και να συνδυάσουμε την εξόρμησή μας στη θάλασσα με μια δυνατή φυσική δραστηριότητα! Μπόνους η ανεκτίμητη βουτιά στη θάλασσα μετά το παιχνίδι!

Θαλάσσιο Ποδήλατο

Εξερευνήστε τη θάλασσα με πετάλι! Το θαλάσσιο ποδήλατο είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που συνδυάζει την άσκηση με τη βόλτα, καθώς η κινήτηριος δύναμη του πλωτού σας μέσου είστε εσείς οι ίδιοι! Καθίστε καλά με ίσια πλάτη και απολαύστε το. Η αντίσταση του νερού είναι φυσικά πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του αέρα (στο κανονικό ποδήλατο στη στεριά), οπότε ανάλογα μεγαλύτερη είναι και η ένταση, αλλά και η καύση θερμίδων. Δεν απαιτείται βέβαια κάποια τεχνική κατάρτιση και είναι τέλεια άσκηση για ολόκληρη την οικογένεια, που μπορεί να εναλλάσσεται στα πεντάλ.

Scuba diving

Η κατάδυση είναι ένα από τα πιο μαγικά σπορ που μπορείτε να επιλέξετε σαν χόμπι, ιδιαίτερα στη χώρα μας. Το συγκεκριμένο σπορ είναι το καταλληλότερο για τους λάτρεις της θάλασσας και για όσους ενδιαφέρονται λίγο παραπάνω να εξερευνήσουν τον βυθό παρά την επιφάνεια. Κάτω από την επιφάνεια ο κόσμος και ο χρόνος φαντάζει να σταματά και αποτελεί μία μοναδική εμπειρία. Η λέξη Scuba είναι τα ακρώνυμα Self Contained Underwater Breathing Apparatus (Αυτόνομη Υποβρύχια Αναπνευστική Συσκευή). Γίνεται με αυτόνομη συσκευή υποβρύχιας αναπνοής. Η αρχή γίνεται συνήθως με την «κατάδυση γνωριμίας», κατά την οποία εκπαιδεύεστε για μία ή δύο ώρες, έρχεστε σε επαφή με τον εξοπλισμό και τα μέτρα ασφαλείας, ενώ κάνετε και μία κατάδυση σε μικρό βάθος.

Share