5 διάσημοι Μαρουσιώτες! Γνωρίζατε ότι αυτοί οι άνθρωποι γεννήθηκαν ή έζησαν στο Μαρούσι;

Υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες, όπως ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης Σπύρος Λούης ή ο Μίμης Φωτόπουλος που έδωσε το όνομά του στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο, για τους οποίους όλοι γνωρίζουμε ότι γεννήθηκαν, μεγάλωσαν ή έζησαν κάποια χρόνια στο Μαρούσι. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι άλλοι που δεν είναι τόσο γνωστό ότι έχουν σχέση με το προάστιό μας. Εσείς το ξέρατε;

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε το 1936 στο Μαρούσι όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια, τα οποία ήταν φτωχικά, δύσκολα και σημαδεύτηκαν από το θάνατο του πατέρα της στην ηλικία των 6. Ωστόσο, η αείμνηστη Ελληνίδα σταρ από μικρή έδειξε το μπρίο και το ταλέντο της με διάφορα σκετσάκια που σχεδίαζε με τα αδέρφια της μπροστά στους γείτονες και τους φίλους στη βεράντα του σπιτιού της.

Γιάννης Κότσιρας

Γνωστός Μαρουσιώτης είναι και ο Γιάννης Κότσιρας, αν και δεν γεννήθηκε στο Μαρούσι. Συγκεκριμένα, γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα, όμως πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας στο Μαρούσι. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τα παιδικά του χρόνια συνηθισμένα και ευτυχισμένα, ενώ ήδη από τα 12 είχε δείξει την αγάπη του για τη μουσική παίζοντας κιθάρα και συμμετέχοντας σε χορωδίες.

Αιμιλία Τσουλφά

Μεγαλωμένη στην Αθήνα και το Μαρούσι η Αιμιλία Τσουλφά έκανε όλους τους Έλληνες περήφανους όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου. Και στις δύο αθλήτριες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις στιγμές συγκίνησης που μας χάρισαν!

Λάμπης Λιβιεράτος

Στο Μαρούσι πέρασε τα παιδικά του χρόνια και ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο τραγουδιστής που αγαπήθηκε όσο λίγοι στα 90’s και τώρα κάνει πάλι δυναμικά την επιστροφή του στην ελληνική μουσική σκηνή.

Βίκυ Καγιά

Το διάσημο μοντέλο και παρουσιάστρια πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής της στο Μαρούσι, όταν μάλιστα ξεκίνησε και την καριέρα της στα 14 της χρόνια.

Share