5 ασυνήθιστες συνταγές με καρπούζι

Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι δεν γίνεται. Δεν υπάρχει φρούτο που να έχει αγαπηθεί τόσο πολύ όσο αυτό, αφού μας θυμίζει υπέροχες στιγμές στη θάλασσα και ζεστά μεσημέρια με τη γλύκα του να μας δροσίζει τον ουρανίσκο. Επειδή, όμως, είναι ήδη Αύγουστος και κατά πάσα πιθανότητα έχουμε όλοι φάει ήδη πολύ καρπούζι, μπορεί να το έχουμε βαρεθεί στην πατροπαράδοτη εκδοχή του. Γι’ αυτό, σας προτείνουμε μερικές ασυνήθιστες αλλά πανεύκολες συνταγές, για να βάλετε το καρπούζι στο πιάτο σας και να χαρείτε την εκπληκτική του γεύση σε συνδυασμό με άλλα υλικά που απογειώνουν τη γευστική εμπειρία!

Καρπούζι με φέτα

Την πρώτη φορά που ακούσατε αυτό το πιάτο ίσως να σας φάνηκε εντελώς αταίριαστο. Πλέον, είναι αρκετά γνωστό αυτό το ορεκτικό που συνδυάζει τη ζουμερή γεύση του καρπουζιού με την οξύτητα της φέτας. Και επειδή το ψάχνουμε λίγο παραπάνω, μπορείτε αντί για φέτα να βάλετε τυρί ροκφόρ που είναι επίσης πολύ αλμυρό και να διακοσμήσετε το πιάτο με μερικά φύλλα δυόσμου.

Καρπούζι με προσούτο

Στην ίδια λογική της συνύπαρξης του αλμυρού με το γλυκό μπορείτε να τυλίξετε μερικές λεπτές φέτες καρπουζιού με προσούτο ή κάποιο άλλο αλλαντικό, όπως καπνιστή γαλοπούλα. Μερικές σταγόνες λεμόνι από πάνω θα δώσουν τον ελαφρά ξινό τόνο που χρειαζόμαστε, για να δέσουν τα υλικά.

Σαλάτα με καρπούζι

Αν βαρεθήκατε τις κλασικές σαλάτες της εποχής, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό: κυβάκια καρπουζιού χωρίς τα κουκούτσια, φύλλα ρόκας, γραβιέρα, λάδι, λεμόνι και πολύ πιπέρι. Μια απλούστατη συνταγή που θα κάνει ακόμα και τα παιδιά να λατρέψουν τη σαλάτα.

Καρπούζι με ντοματίνια

Το καρπούζι ταιριάζει εξαιρετικά με τη γεύση της ντομάτας. Ακόμα καλύτερα μπορείτε να το κάνετε σουβλάκι με μικρά ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό. Μια καλοκαιρινή εκδοχή της σαλάτας caprese με πολλή φαντασία!

Καρπούζι με μέντα

Το άρωμα της μέντας δίνει μια εξωτική χροιά στο καρπούζι. Σε συνδυασμό με κρεμμύδι και dressing από κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο μπορεί να φαγωθεί είτε ως σαλάτα είτε ως ένα υγιεινό επιδόρπιο.