42η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου από Δευτέρα 6 έως Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Τριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων στην αιμοδοσία από τη λοίμωξη covid-19, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Με τη συμμετοχή μας στην 42η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου ενισχύουμε την Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση σε φιάλες αίματος.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 από τις 14:00 έως τις 19:30
  • Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 από τις 9:00 έως τις 13:30
  • Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 από τις 14:00 έως τις 19:30

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213-20.31.940.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κΘεόδωρος Αμπατζόγλου απευθύνει εγκάρδιο κάλεσμα για συμμετοχή στην 42η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου και υπογραμμίζει:
«Αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο μας και προσφέροντας το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής συμβάλλουμε να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή, που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος.»

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Παράλληλα, με την Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Share