Σπιτική κομπόστα βερίκοκο

Ένα δροσερό και ανάλαφρο γλυκό που μπορείτε να έχετε σπίτι σας και να το προσφέρετε ανά πάσα στιγμή είναι η κομπόστα. Όταν μάλιστα αυτό το γλυκό γίνεται από τα δικά σας τα χέρια τότε αποκτά ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά! Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε κομπόστα βερίκοκο μιας που είναι της εποχής εσείς, ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο άλλο φρούτο όπως αχλάδι, μήλο ή βανίλιες.

 

Υλικά
1,5 κιλό φρούτα της αρεσκείας σας (βερίκοκα, αχλάδια, μήλα, βανίλιες ή όποιο άλλο προτιμάτε).
4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη

  1. Εκτέλεση
    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε καλά ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Τοποθετείτε τα φρούτα στο σιρόπι, αφού πρώτα τα έχετε πλύνει καλά, έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια και τα έχετε κόψει στη μέση.
  3. Τα αφήνετε να ζεσταθούν δηλαδή καλά, αλλά να μην ψηθούν εντελώς για 4′ περίπου.
  4. Αποστειρώνετε μερικά βάζα με καπάκι: Τα βουτάτε σε βραστό νερό και μετά τα ακουμπάτε σε μια πετσέτα ανάποδα μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
  5. Τοποθετείτε τα φρούτα σε βάζα, προσέχοντας να μη λιώσουν. Έπειτα, ρίχνετε το σιρόπι (αφήνοντας περιθώριο λίγων εκατοστών από το χείλος τους).
  6. Κλείνετε ερμητικά τα βάζα και τα βουτάτε σε νερό που βράζει (μέχρι εκεί που ξεκινά το καπάκι) για 20′ περίπου.
  7. Τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά και τα φυλάσσετε σε σκιερό μέρος. Οι κονσέρβες κομπόστας έχουν διάρκεια ζωής ενός χρόνου, ενώ μετά το άνοιγμά τους διατηρούνται στο ψυγείο για τρεις ημέρες.

 

 

Share