10 φορτηγά με πολύτιμα αγαθά είναι η ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει το Μαρούσι στους σεισμόπληκτους

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου, πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές/τριες από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, τοπικές επιχειρήσεις, σύλλογοι και φορείς, προσέτρεξαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πληγέντων από το φονικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία.

Αμέτρητες κούτες και χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης από τρόφιμα μακράς διαρκείας, βρεφικές και παιδικές τροφές, φάρμακα, είδη ατομικής υγιεινής, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες κ.α. κατέφθαναν στο δημαρχείο Αμαρουσίου το διήμερο 13 & 14 Φεβρουαρίου 2023.

Εθελοντές, εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία και τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν ακούραστα για την ταξινόμηση, την ομαδοποίηση και την συσκευασία των ειδών, καθώς και τη φόρτωσή τους στα φορτηγά.

10 φορτηγά με πολύτιμα αγαθά, των 20 τόνων έκαστον, είναι η ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει το Μαρούσι στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε για την συγκλονιστική συμμετοχή των πολιτών αλλά και την εξαίρετη συνεισφορά εργαζόμενων και εθελοντών του Δήμου:

«Οι ανθρώπινες αξίες παραμένουν ψηλά στην πόλη μας. Ανταποκριθήκατε άμεσα στο κάλεσμα βοήθειας, για την πρωτοφανή ανθρώπινη τραγωδία που έπληξε τους λαούς Τουρκίας και Συρίας. Μαρουσιώτες, Μαρουσιώτισσες, στηρίξατε την πρωτοβουλία του Δήμου μας και αποδείξαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο δοκιμασμένο συνάνθρωπο, καθώς η ανθρωπιά δεν γνωρίζει σύνορα ούτε σκεπάζεται στα συντρίμμια, γίναμε, όλοι μαζί, αλυσίδα αγάπης και κτίσαμε, πέρα από διαφορές, γέφυρες  φιλίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους εργαζόμενους του Δήμου, τους εξαιρετικούς  εθελοντές και τον καθένα σας ξεχωριστά».

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη και το συντονισμό της ειδικής Ομάδας Διοίκησης Έργου, που συγκρότησε ο δήμαρχος και την οποία αποτελούσαν τα στελέχη της δημοτικής αρχής: Φανή Λέκκα, Πέτρος Κόνιαρης, Νικόλαος Πέππας, Ιωάννης Νικολαράκος και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Share