1η Ιουλίου: γνωρίζατε ποιοι σπουδαίοι άνθρωποι γεννήθηκαν ή πέθαναν σαν σήμερα;

Σαν σήμερα, 1η Ιουλίου, γεννήθηκαν ή πέθαναν πολλές γνωστές και επιφανείς προσωπικότητες, κάτι που ίσως να μην γνωρίζατε. Εμείς σας ευχόμαστε καλό μήνα και (επιτέλους) καλό καλοκαίρι! Ας δούμε τι έγινε αυτή τη μέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της καρδιάς του καλοκαιριού…Γεννήσεις

Την 1η Ιουλίου 1899 γεννιέται ένας από τους σπουδαιότερους πολιτικούς, νομικούς και φιλοσόφους στην Ελλάδα, ο οποίος διετέλεσε και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Τσάτσος. Εκτός των συνόρων της Ελλάδας, σαν σήμερα γεννιέται η πριγκίπισσα Νταϊάνα (1961), αλλά και ο αθλητής του αιώνα, όπως ψηφίστηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Carl Lewis (1961). Άλλα διάσημα γενέθλια την 1η Ιουλίου είναι της Pamela Anderson (1967) και της Liv Tyler (1977).

Θάνατοι

Την 1η Ιουλίου 1923 πεθαίνει ο σημαντικός Έλληνας συγγραφέας Κωνσταντίνος Θεοτόκης, ενώ το 1974 πεθαίνει ο Χουάν Περόν ο πρόεδρος της Αργεντινής που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από το μιούζικαλ Evita που περιγράφει τη ζωή της γυναίκας του, Εβίτα Περόν. Την 1η Ιουλίου του 2004 πεθαίνει σε ηλικία 80 ετών ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός Marlon Brando.