Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το click away

Ψώνια με click away θα κάνουν φέτος τα Χριστούγεννα οι καταναλωτές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τα καταστήματα θα ανοίξουν μόνο για αγορές με click away, δηλαδή να γίνει παραγγελία τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά και να παραλάβει κάποιος από το κατάστημα.

Πώς γίνεται το click away

Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής μέσω POS έξω από το κατάστημα. 

Για να πάει να παραλάβει το προϊόν που έχει αγοράσει κάποιος, θα στείλει μήνυμα 2 στο 13033 και θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε SMS από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής. 

Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία η οποία θα παραδίδεται από έναν άνθρωπο.

Οι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα, με απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή 13.12.2020

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει τις εμπορικές επιχειρήσεις και το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 16 «Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές» του ν.4177/2013 «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις», επιτρέπεται, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με την διαδικασία (click away) και όσων δεν βρίσκονται σε αναστολή, σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.: 78363«Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κοροναϊού CΟVID – 19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00» (Β’ 5350).

Share