Χειμωνιάτικη σαλάτα με πορτοκάλι και πλιγούρι

Η σαλάτα είναι το καλύτερο συνοδευτικό για το κυρίως γεύμα μας είτε αυτό αποτελείται από ψάρι είτε από κρέας. Μια σαλάτα μπορεί να γίνει ωστόσο αρκετά χορταστική και γευστική και να αντικαταστήσει το κυρίως γεύμα ιδιαίτερα το βράδυ που όλοι αναζητάμε να φάμε κάτι ελαφρύτερο. Το maroussi – news.gr σας παρουσιάζει μια χειμωνιάτικη σαλάτα με απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο παρασκευής!

 Υλικά

    • 1 κούπα πλιγούρι
    • μαρούλι
    • λάχανο
    • 1 καρότο
    • 1 μικρό κρεμμύδι
    • ντοματίνια
    • 1 πορτοκάλι σε κομματάκια και ξύσμα του
    • χυμός από μισό λεμόνι και ξύσμα του
    • 5 – 6 φουντούκια
    • 4 κ.σ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

-Το πλιγούρι δεν το βράζουμε αλλά μέσα σε ένα μπολ όπου έχουμε βάλει δύο κούπες χλιαρό νερό βάζουμε μία κούπα πλιγούρι και το αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το περισσότερο νερό και να μαλακώσει.
– Πλένουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το μαρούλι, το λάχανο, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια. Επίσης τρίβουμε το καρότο.
– Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά μαζί με το πορτοκάλι σε μια σαλατιέρα.
-Αφού σουρώσουμε το πλιγούρι γιατί ίσως να έχει κάποια υγρά, το τοποθετούμε και αυτό μέσα στη σαλατιέρα.
-Αλέθουμε τα φοντούκια στο multi και επίσης τα προσθέτουμε στη σαλάτα μας
-Τέλος προσθέτουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι και το ξύσμα του, το λάδι και φυσικά αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά και στο τέλος σερβίρετε! Καλή σας απόλαυση!

Share