ΤHE END: Διαδραστικό φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο Μαρούσι

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξενεί το φεστιβάλ ΤHE END, μια σημαντική πρωτοβουλία της κοινωνικής δράσης THE END Concept με στόχο να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να βάλουν ένα τέλος σε δώδεκα σύγχρονα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία. Το διαδραστικό φεστιβάλ απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο Μαρούσι [Σωρού 74].

Μετατρέποντας τη θεωρία σε πράξη, σκοπός του φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά νέους και μεγάλους και να αποτελέσει την έμπρακτη εφαρμογή των τριών βασικών αξιών του THE END Concept, την κατανόηση, την αποδοχή, την αγάπη. Με έμπνευση 12 κλασικά παραμύθια και με τη χρήση επίκαιρων συμβολισμών, πλήθος συγγραφέων δίνουν στο κοινό 12 ιστορίες. Στο THE END Concept συμμετέχουν συνολικά 20 καταξιωμένοι καλλιτέχνες και πάνω από 30 επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ ΤHE END, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά ομιλιών (THE END Talks) από ειδικούς και ανθρώπους που έχουν σημαντικά βιώματα γύρω από το κάθε θέμα του THE END και οι οποίοι, μέσα από τις ιστορίες τους, θα ταξιδέψουν το κοινό σε ένα κόσμο όπου όλα είναι εφικτά. Άνθρωποι που αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες στη ζωή γίνονται το ζωντανό παράδειγμα ότι η αρχή για μία ευτυχισμένη και δημιουργική ζωή είναι να βάλουμε τέλος σε όσα μας κρατούν πίσω.

Στην κεντρική σκηνή των THE END Talks, θα παρουσιαστούν από την κα. Ξένια Κούρτογλου τα αποτελέσματα της Πανελλαδικής Έρευνας της Focus Bari, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε ποια είναι τα κυρίαρχα ζητήματα της Ελληνικής κοινωνίας και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Στη συνέχεια, θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε και να εμπνευστούμε από πλειάδα ομιλητών, μεταξύ των οποίων η Ράνια Θρασκιά, ο Νίκος Φραγκιάς, ο Γιώργος Χρανιώτης, και ειδικοί επαγγελματίες του coaching, της ψυχολογίας και άλλων κλάδων.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στα πλαίσια του THE END – THE FESTIVAL EDITION με έμπνευση 12 κλασικά παραμύθια είναι τα εξής:
Bullying (Κουασιμόδος & Σταχτοπούτα) / Ρατσισμός (Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι) / Ενδοοικογενειακή Βία (Χάνσελ & Γκρέτελ) / Κίνδυνοι του Ίντερνετ (Η Κοκκινοσκουφίτσα)/ Επιρροή των Social Media (Ο Αυλητής του Χάμελιν)/ Επιφανειακές Σχέσεις (Η Πεντάμορφη & το Τέρας) / Οικολογική Καταστροφή (Ο Μόγλης)/ Κατάθλιψη (Η Ωραία Κοιμωμένη)/ Ανασφάλεια για το Μέλλον (Ο Τζακ και η Φασολιά)/ Υλισμός (Αλαντίν) / Στερεότυπα Φύλου (Η Μικρή Γοργόνα)/ Εξαρτήσεις (Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων).

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο The End Concept είναι οι: Ασημακοπούλου Ιωάννα, Γερονικολού Κατερίνα, Ζανίνου Σόφη, Ηλίας Μελέτης, Θεοκλέους Ευρυδίκη, Κεφαλά Τζώρτζια, Κορινθίου Μαρία, Μποφίλιου Νατάσα, Σπανός Χρήστος, Σταματάκης Αιμιλιανός, Συνατσάκη Μαίρη, Σωτηροπούλου Τόνια, Τάμτα, Τσούνης Σόλων, Φραντζής Κωνσταντίνος, Χατζηπαύλου Γιώργος, Χρανιώτης Γιώργος, Ψυχράμη Αντιγόνη και στον κεντρικό ρόλο του Αιώνιου Παιδιού ο Αποστόλης Τότσικας.

Παράλληλα με τις ομιλίες, θα πραγματοποιηθούν ειδικά σεμινάρια (THE END Workshops), σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες το πολύ των 30 ατόμων, στη διάρκεια των οποίων θα συζητηθούν και εξασκηθούν πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισης των θεμάτων του THE END, ώστε οι συμμετέχοντες σε αυτά να μπορέσουν να φύγουν με πρακτικά «εργαλεία» ως προς την επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν.

Το σχεδιασμό και τη διενέργεια των διαδραστικών THE END Workshops έχουν αναλάβει η Ράνια Θρασκιά με την ομάδα της στο Κέντρο Προσωπικής & Οικογενειακής Εξέλιξης, καθώς και η Αναστασία Καραγιαννοπούλου, νευροψυχολόγος-συγγραφέας της ψυχολογικής ανάλυσης στο βιβλίο “THE END”.

Επιπλέον, όσοι προσέλθουν στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τη μεγαλύτερη κατασκευή 3D Printing, στην Ελλάδα, μία αναπαράσταση του Δέντρου της Ζωής όπως αυτό απεικονίζεται στο λογότυπο του THE END, ευγενική προσφορά της εταιρείας GET3D. Κανένας δεν πρέπει να χάσει αυτή τη μοναδική εμπειρία!

Οι θέσεις στο Φεστιβάλ είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, επομένως οι ενδιαφερόμενοι καλό είναι να κλείσουν τα εισιτήριά τους άμεσα στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.eventora.com/el/Events/end-festival-edition-2019

To THE END Concept, με τις δράσεις του, στηρίζει το σπουδαίο έργο των Παιδικών Χωριών SOS. Το συμβολικό εισιτήριο των 10 ευρώ στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και αφαιρείται από την τιμή αγοράς του ηλεκτρονικού βιβλίου THE END, για όσους το αποκτήσουν.Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν έφηβοι 12 ετών και άνω, καθώς και ενήλικες, γονείς ή μη, και επαγγελματίες διαφόρων κλάδων με άμεσο ενδιαφέρον στις θεματολογίες μας.

Λίγα λόγια για το THE END Concept

Το THE END Concept είναι ένα δυνατό όραμα που φιλοδοξεί να γίνει μία ετήσια γιορτή αφιερωμένη στη νεανική δυναμική, μέσω μιας διαφορετικής πηγής έμπνευσης κάθε χρόνο. Με σημείο αναφοράς τους τους νέους ανθρώπους (παιδιά & εφήβους), αλλά και όσους διατηρούν την ενέργεια της νεανικότητας ζωντανή μέσα τους, το THE END Concept έχει ως σκοπό να εμπνεύσει όλους μας ότι μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε όσα μας κρατούν πίσω στη ζωή, να επιλέξουμε και να έχουμε ακριβώς τη ζωή που θέλουμε, με μοναδικό οδηγό τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας!
Στο κέντρο του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος βρίσκεται ένα σπουδαίο βιβλίο, ένα «εγχειρίδιο» γνώσης για τους μεγάλους και έμπνευσης για τους νεότερους. Το βιβλίο, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στην ηλεκτρονική του μορφή, συμβαδίζει απόλυτα με την εποχή και επιστρατεύει σύγχρονες τεχνολογίες (όπως αυτή του Augmented Reality) για να προσεγγίσει με ανατρεπτικό τρόπο τους νέους! Το THE END Concept έχει σχεδιαστεί από την εταιρία BRB Creative Concepts.

Share