Το Μαρούσι συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας!

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει ενεργά και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και την αστική ανάπτυξη. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16-22 Σεπτεμβρίου και δίνει έμφαση στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ενθαρρύνοντας τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους, όπως το βάδισμα και το ποδήλατο.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αμαρουσίου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή του, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, συμμετέχει στη γιορτή της βιώσιμης κινητικότητας ως ακολούθως:

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 14:25: Υποδοχή ποδηλατικών ομάδων Βόρειου Τομέα Αττικής

Το Μαρούσι, παρόντος του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, υποδέχεται τις ποδηλατικές ομάδες του Βόρειου Τομέα Αττικής στη μεγάλη ποδηλατοδρόμια που διοργανώνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, συμμετέχοντας στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 «European Mobility Week 2019», αλλά και στο παγκόσμιο κίνημα «Week for Future and Climate Justice» ενόψει της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:25, οι ποδηλάτες θα περάσουν από τον Δήμο Αμαρουσίου, που βρίσκεται ανάμεσα στους 14 Δήμους του Βόρειου Τομέα της Αττικής που θα κάνουν στάση, όπου και θα επιδώσουν επιστολή υπενθύμισης του Συμφώνου των Δημάρχων, τονίζοντας τη σημασία της Βιώσιμης Κινητικότητας για τον στόχο της μείωσης των εκπομπών άνθρακα. Θα παραδώσουν επίσης συμβολικά και μία γλαστρούλα, προκειμένου ο κάθε δήμαρχος από τους 14 Δήμους να τη φυτέψει κάπου στο δημαρχείο και να τη φροντίζει μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν με το ποδήλατο τους σε όποιο κομμάτι της διαδρομής επιθυμούν μέχρι το Υπουργείο Περιβάλλοντος (επισυνάπτεται αφίσα με τους σταθμούς και τις ώρες της συνάντησης των ποδηλατών στα 14 σημεία), όπου θα υποδεχθεί τους ποδηλάτες ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 18:00: Διοργάνωση από τον Δήμο Αμαρουσίου Ποδηλατοβόλτας στο Μαρούσι

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει «Ποδηλατοβόλτα στο Μαρούσι» την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, από τις 18:00, με σημείο εκκίνησης το δημαρχείο Αμαρουσίου.
Στη διοργάνωση συμμετέχει το τμήμα Ποδηλασίας του Αθλητικού Ομίλου Παραδείσου, καθώς και όσοι πολίτες επιθυμούν να λάβουν μέρος στη δράση με το ποδήλατό τους.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες είναι η εξής:
δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9) – Βασ. Σοφίας – 28ης Οκτωβρίου – πλατεία Ευτέρπης – Σπ. Λέκκα – Θησέως – Δημ. Ράλλη – Δημ. Γούναρη – δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με την ευκαιρία της συμμετοχής του Δήμου Αμαρουσίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δήλωσε:

«Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έρχεται να μας ευαισθητοποιήσει στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ώστε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά στην υιοθέτηση ενός πιο δραστήριου, οικολογικού και υγιεινού τρόπου ζωής.
Προς την κατεύθυνση αυτή, έχομε ήδη εξαγγείλει ότι στο Μαρούσι γίνεται ετήσιος θεσμός η “ποδηλατάδα”, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι. Στόχος μας, η δημιουργία ποδηλατικής κουλτούρας στη πόλη μας και η ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσον μετακίνησης, άσκησης και ψυχαγωγίας».

Share