Το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για τη νέα σχολική περίοδο

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο μήνυμά του προς την εκπαιδευτική κοινότητα, για τη νέα σχολική περίοδο αναφέρει:

«Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής περιόδου εύχομαι σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή και παραγωγική χρονιά!

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά βεβαίως με τους περιορισμούς  και τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και πολλά περισσότερα, προκειμένου και αυτή η περίοδος να κυλήσει ομαλά, για όλους τους μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, έτσι ώστε τα όνειρα και οι ελπίδες του καθενός ξεχωριστά να ευοδωθούν.

Είμαστε πεπεισμένοι πως με την αγαστή συνεργασία που ήδη διαπιστώνεται μεταξύ Δήμου, Διευθύνσεων Σχολείων και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, όλοι μαζί θα καταφέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την πρόοδο και ευημερία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας».

 

Σε ετοιμότητα τα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου

Ενημέρωση για το σύνολο των εργασιών που έχουν λάβει χώρα σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου από τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών α’ βάθμιας Ελένη Βλάχου και β’ βάθμιας Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτη Σαγρή, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ευάγγελο Κάββαλο.

Όπως έχει γίνει γνωστό σε προηγούμενη ανακοίνωση του Δήμου, η προετοιμασία των σχολικών μονάδων ενόψει της νέας περιόδου περιελάμβανε κυρίως:

·        Ενίσχυση από τον Δήμο, με καθαρίστριες και καθαριστές επιπλέον αυτών που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να καλυφθούν διαπιστωμένες ανάγκες αλλά και έκτακτες λόγω πανδημίας.

·        Καθαριότητα, αποψιλώσεις αύλειων χώρων

·        Απεντομώσεις & απολυμάνσεις

·        Συντηρήσεις κλιματιστικών μονάδων & καυστήρων, αναγομώσεις πυροσβεστήρων

·        Γενικός έλεγχος ασφάλειας υποδομών και αποκατάσταση ζημιών όπως π.χ. βαψίματα λόγω βανδαλισμών κ.α.

·        Προμήθεια ειδών αυτοπροστασίας κατά covid-19 (μάσκες, αντισηπτικά μαντηλάκια, κ.α.)​

Share