Το ζαχαροπλαστείο Φύσις υποδέχεται το φθινόπωρο με νέες γλυκές απολαύσεις με αγνά υλικά και γεύση!

Για το ζαχαροπλαστείο Φύσις στο Μαρούσι σας είχαμε μιλήσει πριν λίγο καιρό, όταν είχαμε χαρεί που ανακαλύψαμε στο Μαρούσι γλυκά με βιολογικές και αγνές πρώτες ύλες, φυσικά αρωματικά και γαλακτοκομικά από Έλληνες παραγωγούς, με λίγα λόγια γλυκά με ήθος.

Δοκιμάσαμε τα περισσότερα από αυτά χωρίς τύψεις, καθώς μιλάμε για υγιεινά γλυκά, τα περισσότερα με περιορισμένη προσθήκη ζάχαρης και κρέμας γάλακτος αλλά παρά όλα αυτά πεντανόστιμα. Και μόλις πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι το ζαχαροπλαστείο Φύσις μας εκπλήσσει ξανά με καινούρια γλυκά που θα πάρουν μακριά λίγη από τη μελαγχολία του φθινοπώρου.

Άρωμα Γαλλίας φέρνουν τα εκλέρ που θα προσφέρονται σε δυο γεύσεις: με κρέμα πατισερί και φρούτα, καθώς και με μους σοκολάτας.

Οι τάρτες που βγαίνουν σε ατομικό και οικογενειακό μέγεθος ή σε κεράσματα θα μας γλυκάνουν με σοκολάτα από αυθεντικό κακάο, πραλίνα φουντουκιού αλλά και –μιας και ο χειμώνας είναι προ των πυλών- με κάστανο και μήλο.

Η ανάλαφρη μους σοκολάτας γάλακτος μας αποδεικνύει ότι αρκεί λίγο γάλα, κακάο και πολύ μεράκι, για να δημιουργηθεί ένα αγαπημένο γλυκό βασισμένο στην απλότητα της φύσης χωρίς κρέμα γάλακτος, τεχνητά αρώματα και διογκωτικές ύλες.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην σας μιλήσουμε για το γλυκό με άρωμα Ανατολής, το εσμαϊλιέ από το Λίβανο που μπορείτε να το βρείτε σε όλη την Αθήνα μόνο στο ζαχαροπλαστείο Φύσις. Η παράδοση λέει ότι αυτό το γλυκό δημιουργήθηκε όταν ο βασιλιάς της Αραβίας ζήτησε από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες του Λιβάνου και της Συρίας να φτιάξουν μια ξεχωριστή συνταγή, για να εντυπωσιάσει τους επίσημους προσκεκλημένους του από την Ευρώπη. Από τότε, το εσμαϊλιέ ανακηρύχθηκε το επίσημο γλυκό του παλατιού. Δύο στρώσεις φύλλο κανταΐφι, στη μέση κρέμα από γάλα χωρίς ζάχαρη και από πάνω σιρόπι με φιστίκι Αιγίνης. Πώς να μην το λατρέψεις με την πρώτη μπουκιά;

Το τελευταίο γλυκό που κάνει την παρθενική του εμφάνιση φέτος θα σας το κρατήσουμε για έκπληξη. Κάνετε υπομονή λίγες μέρες και θα σας ειδοποιήσουμε αμέσως όταν θα σας περιμένει για να το απολαύσετε. Το μόνο που μπορούμε να σας αποκαλύψουμε είναι ότι θα το απολαύσουμε όλοι, χωρίς περιορισμό….

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φιλοσοφία του ζαχαροπλαστείου μπορείτε να επισκεφθείτε την ολοκαίνουρια ιστοσελίδα του www.fysis.gr.

Πληροφορίες

Ζαχαροπλαστείο Φύσις

Λεωφόρος Κηφισίας 98, Μαρούσι

2114069267

Mail: info@fysis.gr