Τα clubs που άφησαν εποχή στα 80’s, 90’s και 00’s στην Αθήνα (δύο από αυτά είναι στο Μαρούσι!)

Το clubbing έχει πεθάνει στην Ελλάδα της κρίσης. Πλέον, οι νέοι διασκεδάζουν σε μικρά μπαράκια και τίποτα δεν θυμίζει το σκηνικό των 90’s και των 00’s, όταν clubs με τεράστια χωρητικότητα χιλιάδων ατόμων μάζευαν όλη τη νεολαία της Αθήνας σε θρυλικά πάρτι. Όσοι ζήσαμε τη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας στο απόγειό της έχουμε να θυμόμαστε θρυλικές στιγμές με τα clubs να γεμίζουν ασφυκτικά ακόμα και τις καθημερινές και τη διασκέδαση να κρατάει κυριολεκτικά μέχρι το πρωί. Δύο από αυτά τα αξέχαστα μέρη ήταν στο Μαρούσι. Ποια ήταν;

Αυτοκίνηση

Η Αυτοκίνηση μεσουράνησε στα 80’s στην Κηφισίας και έκτοτε στον ίδιο χώρο πέρασαν και άλλα clubs με άλλο όνομα αλλά παρόμοια λογική. Μεγάλοι Dj’s, κοσμικά πάρτι με όλους τους celebrities να δίνουν το παρών και άφθονο αλκοόλ σε μια ντισκοτέκ που καθόρισε το στυλ διασκέδασης της τότε Αθήνας. Η ντίσκο φαινόμενο που χωρούσε μέχρι και δέκα χιλιάδες ανθρώπους γέμιζε ασφυκτικά κάθε βράδυ και κανείς δεν είχε πρόβλημα να αποχωριστεί το ποσό του εισιτηρίου της εισόδου, αν και κάτι τέτοιο δεν ήταν δεδομένο για όλους αφού η πόρτα ήταν πολύ αυστηρή. Από την Αυτοκίνηση στο Μαρούσι ξεκίνησε όλη η τάση του clubbing στην Ελλάδα και κράτησε για αρκετά χρόνια αποτυπώνοντας τις χρυσές εποχές σε όλους τους τομείς.

La Notte

Το club στο σημερινό Agora Center στο Μαρούσι μπορεί να μη μάζευε τόσους celebrities, όπως η Αυτοκίνηση, όμως ήταν το απόλυτο στέκι της νεολαίας. Όταν στο χώρο της Αυτοκίνησης είχε ανοίξει για μερικά χρόνια το Βαρελάδικο, τα δύο αυτά club συναγωνίζονταν ποιο θα δημιουργήσει περισσότερο κέφι και θα κρατήσει μέχρι αργά. Δεν υπάρχει σημερινός σαραντάρης που να μην έχει μεθύσει στο La Notte με την παρέα του!

+Soda

Το +Soda στο κέντρο ήταν ο θρύλος των after σε μια νυχτερινή Αθήνα που προσέφερε αξεπέραστη ποικιλία στη διασκέδαση. Το ιδανικό club για electronica και techno μουσική λέγεται πως κρατούσε το κέφι μέχρι το μεσημέρι, οπότε οι θαμώνες έφευγαν από εκεί με γυαλιά ηλίου!

Βαρελάδικο

Στα τέλη των 90’s τα ελληνάδικα συνυπήρχαν αρμονικά με τα rave parties και έτσι κάθε παρέα μπορούσε να διαλέξει τη διασκέδασή της (ή μετά το ελληνάδικο να συνεχίσει με house μουσική μέχρι το πρωί ή και ακόμα πιο αργά). Σε όλη την Αθήνα είχε ανοίξει Βαρελάδικο, ακόμα και η Αυτοκίνηση είχε γίνει για ένα διάστημα. Το πιο γνωστό και μεγάλο, όμως, ήταν στον Πειραιά, όπου μαζεύονταν νέοι από όλη την Αθήνα, ακόμα και από τα βόρεια προάστια!