Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός και θα ισχύσουν ένα μήνα – Κλείνει η έξοδος από την Αττική

 Πρωθυπουργός προανήγγειλε στην εισαγωγή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα, ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊου.

Στα νέα μέτρα θα προβλέπεται μεταξύ άλλων η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και στις πορτοκαλί περιοχές

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊου στην χώρα φέρνει νέα μέτρα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει αύριο Παρασκευή.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε χαρρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα αύριο που θα φέρουν ένα μινι lockdown σχεδόν όλη την χώρα και ειδικότερα στις πορτοκαλί περιοχές βάσει του επιδημιολογικού χάρτη. Ο πρωθυπουργός δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σήμερα, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πια από τις διαδικασίες ιχνηλάτησης ποιες οικονομικές δραστηριότητες προκαλούν πρόβλημα γρήγορης διασποράς του ιού και ποιες δεν προκαλούν τόσο μεγάλη διασπορά του ιού, οπότε θα προσαρμόσει το σχέδιό της για τον επόμενο μήνα στα πραγματικά δεδομένα τα οποία έχει στη διάθεσή της. Αυτό σημαίνει ότι πριν μπεί η χώρα σε lockdown ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα. Ποια θα είναι αυτά; Η εστίαση θα κλείνει νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 9 μ.μ. ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχει και απαγόρευση εξόδου από περιοχές που είναι στο επίπεδο 3. Κάτι που σημαίνει ότι κλείνει η Αττική και δεν θα μπορούν οι πολίτες να εξέλθουν από αυτήν χωρίς ειδικό έγγραφο. Το μέτρο αυτό θα ισχύει για όλες τις πορτοκαλί περιοχές βάσει του επιδημιολογικού χάρτη της Πολιτικής Προστασίας.

Λιανική και σχολεία θα παραμείνουν ανοικτα ακόμη και στις κόκκινες περιοχές κάτι που ακολουθεί και η Γαλλία όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουελ Μακρόν χθες στο. διάγγελμα του.

Όσο αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει είτε από τις 21:00 είτε από τις 22:00.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Share