Σωματομετρικοί έλεγχοι στα παιδιά που συμμετείχαν στο 18ο «Αθλητικό & Πολιτιστικό Camp» του Δήμου Αμαρουσίου

Ολοκληρώθηκαν με περισσότερες από 400 συμμετοχές οι 4 περίοδοι του 18ου «Αθλητικού & Πολιτιστικού Camp» που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), που σκοπό είχε να προσφέρει στα παιδιά της πόλης μας δημιουργικές διεξόδους, αλλά και να στηρίξει στην καθημερινότητα τους εργαζόμενους γονείς.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων και σε προγράμματα προσαρμοσμένα ανάλογα με την ηλικία τους και σε θεματικές όπως: Ποδόσφαιρο, Παιχνίδια επιβίωσης, Τένις, Zumba, Εφαρμοσμένες τέχνες, Φωτογραφία, Ζωγραφική, Θεατρικό παιχνίδι και Μουσική προπαίδεια.

Με τις οδηγίες του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα παιδιά που συμμετείχαν στο Camp, δοκιμασίες πεδίου, για τον προσδιορισμό των ανθρωπομετρικών και φυσιολογικών χαρακτηριστικών τους. Οι έλεγχοι και αξιολογήσεις βασίστηκαν σε επιστημονικές νόρμες για την κάθε ανθρωπομετρική και φυσιολογική μεταβλητή μέτρησης, όπως το Ύψος, Βάρος, Χειροδυναμομέτρηση Eυλυγισίας, Μυϊκή Ισχύ Κάτω Άκρων, Μυϊκή Ισχύς Άνω άκρων, Ταχύτητα – Επιδεξιότητα, Αντοχή Άνω άκρων, αντοχή κοιλιακών μυών, ταχύτητα άνω άκρων, συντονισμός- εκρηκτικότητα –  επιτάχυνση – Ταχύτητα, Τ-Τεστ, Ευκινησία Ισορροπία Αθλητική Κατεύθυνση του παιδιού στο αθλητισμό.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του 18ου «Αθλητικού & Πολιτιστικού Camp» αλλά και την πραγματοποίηση των σωματομετρικών ελέγχων ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:
«Καταφέραμε εν μέσω υγειονομικής κρίσης να προσφέρουμε το καλύτερο στην Μαρουσιώτικη οικογένεια και στα παιδιά μας. Πέρα της άρτιας εκπόνησης των προγραμμάτων από την ΚΕΔΑ, φέτος για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια των Camp, διενεργήθηκαν ειδικές μετρήσεις, έτσι ώστε οι γονείς να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες του σώματος του παιδιού τους και αν αυτό αναπτύσσεται σωστά μέσα στα αποδεκτά πρότυπα της σωματικής ανάπτυξης βάση της ηλικίας και του φύλλου του. Με αυτό τον τρόπο γίνεται πράξη η πολιτική μας βούληση για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και η εφαρμογή προληπτικών μηχανισμών ειδικά για τις μικρότερες ηλικίες, τη στιγμή που η σωστή ανάπτυξη παίζει καθοριστικό ρόλο».

rbt

Από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας δήλωσε:
«Η μεγάλη συμμετοχή στα Camp και τα χαμόγελα των παιδιών είναι η δική μας ανταμοιβή. Διασκέδασαν όχι μόνο με τα προγράμματα που τους προσφέραμε αλλά και με τους σωματομετρικούς ελέγχους καθώς εισαγάγαμε την πρόληψη με ένα νέο παιγνιώδη τρόπο. Συνεχίζουμε δυναμικά με τα ΚΔΑΠ όπου κι εκεί τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά, προσφέροντας ταυτόχρονα ανακούφιση στους εργαζόμενους γονείς». ​

Share