Συνέντευξη με τον Γιάννη Μπακογεώργο, το Μαρουσιώτη ηθοποιό που υποδύεται τον «Φιάκα» στον τεχνοχώρο Εργοτάξιον μέχρι την Κυριακή 29 Απριλίου

 
Ο Γιάννης, είναι ένας νέος και ταλαντούχος ηθοποιός που κατοικεί στο Μαρούσι και παίζει στην παράσταση “Ο Φιάκας” στον τεχνοχώρο Εργοτάξιον, η οποία ολοκληρώνεται το προσεχές σαββατοκύριακο.
Το maroussinews επικοινώνησε μαζί του και εκείνος μίλησε με προθυμία και ενθουσιασμό για την παράσταση, τον ρόλο του και τη ζωή σαν ηθοποιός.

Για την παράσταση «Ο Φιάκας»
“Ο Φιάκας” είναι μια κωμωδία-διασκευή του Δημοσθένη Μισιτζή που γράφτηκε τον 19ο αιώνα. Εγώ υποδύομαι τον Φιάκα, ένα λαμόγιο που χρωστάει λεφτά και προσπαθεί να ξελασπώσει, αποφασίζοντας να παντρευτεί μια πλούσια νεαρή κοπέλα. Αυτός για να την ρίξει παριστάνει ένα πλούσιο και ευγενικής καταγωγής βαρόνο. Το έργο σατιρίζει πολλά κοινωνικά πρότυπα της εποχής του, που παραμένουν διαχρονικά. Είναι μια παράσταση με πολύ γέλιο, που επαναφέρει το ελληνικό θέατρο στο προσκήνιο.
Για το ελληνικό θέατρο
 Πιστεύω πως έχει αρχίσει να γίνεται μια στροφή προς το ελληνικό θέατρο και αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Δίνεται η ευκαιρία σε νέους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς να αναδείξουν τη δουλειά τους και να δημιουργήσουν παραστάσεις που αντικατοπτρίζουν τη σημερινή ελληνική κοινωνία. Ο κόσμος δείχνει να αγγαλιάζει αυτή την προσπάθεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
 
Για τη σχέση του με την υποκριτική
Εγώ μεγάλωσα και μένω ακόμα στο Μαρούσι. Ήμουν πάντα τρελαμένος με την υποκριτική και το θέατρο. Γι’αυτό και πήγα στη Νέα Υόρκη να σπουδάσω και επέστρεψα να κάνω αυτό που αγαπάω. Είναι δύσκολο να είσαι ηθοποιός, αλλά όσο το κυνηγάς και προσπαθείς μπορείς να τα καταφέρεις.
Μπορείτε όλοι να απολαύσετε τον Γιάννη Μπακογεώργο στην παράσταση «Ο Φιάκας» το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Απριλίου στις 21.15 στο θέατρο Εργοτάξιον.
 
Κάντε την κράτηση σας τηλεφωνικά στο 6983930220 ή ηλεκτρονικά στο viva.gr.

Συντελεστές:
Διασκευή/Σκηνοθεσία:  Θοδωρής Τούμπανος
Μουσική: Νικόλας Μαραγκός
Φωτογραφίες: Γιώργος&Νίκος Παπανδρέου
Γραφιστικά: Μαριάννα Κεφαλλονίτη
Σκηνικά/κοστούμια: η ομάδα
Βοηθός παραγωγής: Ελισάβετ Μπενίση
Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Νοκ-Άουτ

Παίζουν(αλφαβητικά):
Κωνσταντίνα Βάρδα
Αντώνης Καλομοιράκης
Τατιάνα Κίρχοφ
Γιάννης Μπακογεώργος
Βασίλης Ντόντος

 

 

Share