Η εκδήλωση των «Αθμονέων» για την Ημέρα της Μητέρας στη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ) την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Βορέειο Βιβλιοθήκη τιμητική εκδήλωση του Συλλόγου των Αθμονέων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου  εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ και μέλος του Συλλόγου Νίκος Πέππας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιερά αποστολή της κάθε «Μητέρας» αλλά και της κοινωνικής της προσφοράς, ενώ στη συνέχεια μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου, σημειώνοντας ενδεικτικά: «Η γιορτή της Μητέρας είναι η γιορτή της Οικογενειακής και Κοινωνικής Συνοχής. Τιμούμε το Πρόσωπο εκείνο που συμβολίζει τη δημιουργία, τη γέννηση και την άδολη αγάπη. […] Πρέπει όλοι μαζί, Δημοτική Αρχή και πολίτες να εργαζόμαστε ακούραστα για τη Μητέρα όπως η Μητέρα ακούραστα εργάζεται και αγαπάει το παιδί της [..] Για εμάς η έννοια της Μητέρας είναι συνώνυμη της Κοινωνικής Ειρήνης και της Ανάπτυξης ενός τόπου και με αυτή την αρχή πορευόμαστε».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους τέλος, για την εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου που τιμά και βραβεύει τις Μητέρες παιδιών με αναπηρία και πραγματοποιείται επίσης στη Βορέειο Βιβλιοθήκη την Τετάρτη 11 Μαϊου και ώρα 6.30 μμ.

Το καλωσόρισμα και ο συντονισμός έγινε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου και Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς Γιάννη Ιωαννίδη ενώ η εκδήλωση άνοιξε με τις μουσικές νότες  της Κατερίνας Τιμολέων όπου από το πιάνο της ακούστηκαν συνθέσεις των Debussy και Beethoven.

Ευχές και Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες απεύθυνε  η   Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού Ελένη Λέκκα, η οποία ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο της πόλης για τη στήριξη που προσφέρει στις «Μητέρες» του Αμαρουσίου και μη, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Εισήγηση με τίτλο «Νέες Μητέρες, Νέες προκλήσεις» έκανε η Άννα Λύγουρη, μία νέα μητέρα, η οποία αναφέρθηκε στον πολλαπλό ρόλο της νέας μαμάς και τις προκλήσεις με τις οποίες αυτή έρχεται αντιμέτωπη.

Ακολούθησε η Βράβευση Τιμώμενης Μητέρας, αυτή της καθηγήτριας Γεωργίας Αντωνοπούλου, για το ήθος της, την αγάπη της και τη συνολική προσφορά τόσο στην πολύτεκνη οικογένειά της όσο και γενικότερα στην πόλη του Αμαρουσίου.

Τέλος προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «Μητέρες» του Γιάννη Κωσταβάρα, η οποία πραγματεύεται την ιστορία τριών μητέρων που τα παιδιά τους εμπλέκονται σε μία δραματική ιστορία φόνου.

Στην εκδήλωση ακόμη παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Κεχρής, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού  Γιάννης Νικολαράκος, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η Πρόεδρος Σικιαριδείου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα, ο Δημοσιογράφος Κώστας Λασκαράτος, η Μαρουσιώτισσα Ντέπη Μπιλιλή, τα μέλη ΔΣ του Συλλόγου Αθμονέων Δήμητρα Πετρούτσου, Νικόλαος Αλεπούς, Γιώργος Γεράκης, Ασημίνα Σούτα, Σπυρίδων Κουτσούκος  και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Αμαρουσίου.

Share