Στα ύψη οι τιμές του νέου πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης – Έως και 4 φορές ακριβότερο από άλλα πάρκινγκ στην περιοχή

Το πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης, παραδόθηκε στο κοινό μετά από πολλά επεισόδια και καθυστερήσεις, με σκοπό να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και να δώσει λύσεις στο θεμελιώδες πρόβλημα στάθμευσης στην περιοχή.

Οι τιμές του νέου πάρκινγκ όμως, κάθε άλλο παρά…φιλικές είναι προς το κοινό, όντας μάλιστα πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό άλλων υπηρεσιών παροχής στάθμευσης στην περιοχή.

Το maroussi-news έψαξε και βρήκε άλλα πάρκινγκ της περιοχής και έκανε μια απλή έρευνα αγοράς, η οποία αποδεικνύει περίτρανα πως το νέο πάρκινγκ που παραδόθηκε στο κοινό είναι υπερκοστολογημένο.

Το νέο πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης λοιπόν, προσφέρει μισή ώρα στάθμευσης για 3 ευρώ, την πρώτη ώρα στάθμευσης για 6 ευρώ και κάθε επόμενη ώρα με 2 ευρώ επιπλέον.

Οι τιμές σε άλλα πάρκινγκ της περιοχής που προυπήρχαν είναι πολύ πιο χαμηλές, με αποτέλεσμα η διαφορά να είναι παραπάμω από εμφανής. Το πάρκινγκ στην οδό Θέμιδος για παράδειγμα, προσφέρει θέσεις στάθμευσης με 5 ευρώ για ολόκληρη την ημέρα, ενώ το πάρκινγκ του καταστήματος Hondos Center δίπλα στην πλατεία Κασταλίας, προσφέρει τις πρώτες 3 ώρες στάθμευσης με μόλις 4 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα του δημοτικού πάρκινγκ που βρίσκεται στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχει θέσεις στάθμευσης με μόλις 1,5 ευρώ για την πρώτη ώρα, 3 ευρώ για τις δυο ώρες και 5 ευρώ για τις τρεις ώρες.

Μιλάμε για μια διαφορά στην τιμή της τάξεως του 400% σε σύγκριση με το νέο πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης για την πρώτη ώρα στάθμευσης!

Οι πολίτες έχουν ήδη εκφράσει την αγανάκτησή τους για τις υψηλές τιμές, καθώς θεωρούν πως το πρόβλημα της στάθμευσης συνεχίζει να δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους στο κέντρο του Αμαρουσίου.

Share