Σπιτικό ψωμί χωρίς μαγιά

Μιας που περνάμε αρκετές ημέρες στο σπίτι και σίγουρα όλοι μας έχουμε αγοράσει αρκετό αλεύρι σας προτείνουμε μια συνταγή για νόστιμο, σπιτικό ψωμί που όμως δεν χρειάζεται μαγιά.  Το μυστικό εδώ φυσικά είναι να βάλουμε διογκωτικές ύλες.
Υλικά
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μια πρέζα αλάτι
100 γρ βούτυρο
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ μαύρη μπύρα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε ώσπου να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη
  • Μαζεύουμε το ζυμάρι, το ζυμώνουμε ελαφρά σε αλευρωμένο πάγκο, σχηματίζουμε μια μπάλα και την εναποθέτουμε σε στρογγυλό ταψί (20 εκατ περίπου) στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Πιέζουμε τη ζύμη και χαράζουμε σταυρωτά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10’ λεπτά και χαμηλώνουμε στους 170 για ένα τέταρτο της ώρας ακόμη.

Το δικό σας ψωμί, ζεστό και αχνιστό, είναι έτοιμο να συνοδεύσει το μεσημεριανό σας.

Share