Σπιτική τάρτα με φρούτα εποχής

Ένα ανάλαφρο και δροσιστικό γλυκό για το καλοκαίρι είναι η τάρτα με φρούτα εποχής. Η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους! Είναι ιδανικό για επιδόρπιο αλλά και για απογευματινό γλύκισμα!

Υλικά

  1. Ζύμη:
  2. 2 φλυτζ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1/2 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
  4. 1 αυγό
  5. 3/4 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο
  6. Κρέμα:
  7. 1 φακελάκι σκόνη στιγμής βανίλια
  8. 1 φλυτζ.τσαγιού γάλα εβαπορέ
  9. 1/2 φλυτζ.τσαγιού νερό παγωμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη  ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο. Ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  2. Ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο και το απλώνουμε σε μέτριο ταψί αλειμμένο με βούτυρο. Με το πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15-20′.
  4. Για την κρέμα χτυπάμε τη σκόνη βανίλιας με το εβαπορέ γάλα και το παγωμένο νερό. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει καλά.
  6. Έπειτα ρίχνουμε επάνω την κρύα κρέμα και γαρνίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας. Ιδανικά φρούτα για αυτή τη συνταγή είναι οι φράουλες, οι μπανάνες, ο ανανάς και το ακτινίδιο.
Share