Ένα ανάλαφρο και δροσιστικό γλυκό για το καλοκαίρι είναι η τάρτα με φρούτα εποχής. Η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους! Είναι ιδανικό για επιδόρπιο αλλά και για απογευματινό γλύκισμα!
Υλικά
-
Ζύμη:
-
2 φλυτζ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
-
1 αυγό
-
3/4 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο
-
Κρέμα:
-
1 φακελάκι σκόνη στιγμής βανίλια
-
1 φλυτζ.τσαγιού γάλα εβαπορέ
-
1/2 φλυτζ.τσαγιού νερό παγωμένο
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο. Ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο και το απλώνουμε σε μέτριο ταψί αλειμμένο με βούτυρο. Με το πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15-20′.
- Για την κρέμα χτυπάμε τη σκόνη βανίλιας με το εβαπορέ γάλα και το παγωμένο νερό. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει καλά.
- Έπειτα ρίχνουμε επάνω την κρύα κρέμα και γαρνίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας. Ιδανικά φρούτα για αυτή τη συνταγή είναι οι φράουλες, οι μπανάνες, ο ανανάς και το ακτινίδιο.