Σούπα βελουτέ κολοκύθας για τη σημερινή κρύα Κυριακή!

Ο καιρός κρύωσε και ένα πιάτο ζεστής σούπας είναι ιδανικό! Το maroussi-news σας προτείνει μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που θα σας χορτάσει και θα σας ζεστάνει! 

Τα υλικά είναι απλά και μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματα ή τις λαϊκές αγορές. Η εκτέλεση είναι εύκολη και δεν απαιτείται τίποτα το ιδιαίτερο.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη
  • 2 μικρές πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο και 1 ξερό κρεμμύδι
  • σέλινο
  • μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα ή τυρί κρέμα
  • Αλάτι, Πιπέρι & γλυκιά πάπρικα

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε κιβάκια όλα τα λαχανικά. Τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με το νερό να τα καλύπτει. Τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 25 με 30 λεπτά. Σε αυτή τη σούπα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως παραβράσουν οι πατάτες,η κολυκύθα και τα καρότα διότι στο τέλος θα τα πολτοποιήσετε. Όσο πιο καλά βρασμένα είναι τόσο το καλύτερο. Αφού βράσουν, απομακρύνετε την κατσαρόλα από την εστία. Σουρώνετε τα λαχανικά, κρατώντας όμως τον ζωμό των λαχανικών σε ένα ξεχωριστό μπολ. Με ένα μπλέντερ πολτοποιείται όλα τα βρασμένα λαχανικά. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη! Για να την αραιώσετε και να γίνει πιο ρευστή προσθέτετε σιγά σιγά λίγες κουταλιές από τον ζωμό που έχετε κρατήσει. Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα.  Μια νόστιμη εναλλακτική είναι το τυρί κρέμα. Προσθέστε μια μεγάλη κουταλιά μέσα στη σούπα ή προσθέστε σε κάθε πιάτο που θα σερβίρετε ένα κουταλάκι τυρί κρέμα στο κέντρο. Με ένα απλό ανακάτεμα το τυρί θα διαλυθεί στην καυτή σούπα και θα απογειώσει τη γεύση! Προσθέστε αλάτι, πιπερι και αν θέλετε γλυκιά πάπρικα.

Καλή σας όρεξη!

Share