Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε χτες η κηδεία του 19χρονου

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 19χρονο Σταύρο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αμαρουσίου όπου και τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία. Τραγική φιγούρα οι γονείς του που δεν μπορούν να πιστέψουν τον άδικο χαμό του γιου τους.O άτυχος 19χρονος έχασε τη ζωή του, όταν προσπάθησε να καρφώσει σε ένα γηπεδο μπασκετ στην Δασκαλόπετρα Χίου, ωστόσο η μπασκέτα δεν άντεξε το βάρος του νεαρού και έσπασε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του.

Εκπρόσωπος από το σχολείο του Σταύρου, δήλωσε, κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας: «Δεν έφυγες πλήρης ημερών, αλλά έφυγες συνδεδεμένος πλήρως με το Χριστό. Συγκαταβατικό παιδί, σε όλα έλεγε ναι. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Σταύρος βρίσκεται στο κέντρο του παραδείσου».

Μάλιστα, έκλεισε την ομιλία του, διαβάζοντας την επιστολή της Καλλιόπης, συμμαθήτριας του Σταύρου, που άφησε στο σημείο που πέθανε. «Ποτέ δε μας προβλημάτισε με θέματα ανυπακοής, διψούσε για πνευματικές και ψυχαγωγικές ευκαιρίες».

Ο παππούς του Σταύρου, από την πλευρά του, είπε: «Aισθάνομαι την ανάγκη να σου πω μερικά λόγια που θα σε συνοδέψουν στο μακρινό σου ταξίδι. Είμαι βέβαιος ότι θα έχεις μία εξέχουσα θέση στην αγκαλιά του Κυρίου. Ήσουν σε όλα έτοιμος. Νηστεία, προσευχή, θεία κοινωνία. Αρχές που διδάχτηκες απ’ την οικογένεια, τα κατηχητικά σχολεία που φοιτούσες και την εκκλησία. Έκανες όσα έπρεπε για να τοποθετηθείς στο κέντρο του παραδείσου. Ξέρεις πολύ καλά ότι ο παράδεισος αρχίζει από τη Γη. Εγώ Σταύρο μου δεν θα σου μιλήσω σαν θεολόγος. Θα σου πω λόγια παιδιά απλά, λόγια καρδιάς. Η σχέση μας ήταν άψογη. Οι μαραθώνιες ολονυχτίες συζήτησεις που είχαμε ήταν πολύ εποικοδομητικές. Συζητώντας με σένα και τα αδέρφια σου διαπίστωσα ότι είχες μια βαθιά σκέψη επί των θρησκευτικών θεμάτων. Διαπίστωσα ότι είσαι ένας ταλαντούχος και ώριμος νεαρός με στόχους. Όμως έφυγες πολύ γρήγορα από τη ζωή. Στο σύντομο δρόμο σου, έδειξες πραγματικά τι αξίζεις. Είχες βάλει στόχους και τους πετύχαινες. Ήσουν ωραίος παίκτης του μπάσκετ, όπως σου έλεγα χαριτολογώντας. Ήσουν μια αγνή ψύχη. Δεν κακολογούσες κανένα, ήσουν ένας άγγελος στη Γη. Γιατί ξέρεις Σταύρο, υπάρχουν κι άγγελοι στη Γη, δεν είναι μόνο στον ουρανό. Εμείς χάσαμε το δικό μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει. Καλό παράδεισο».

Share