Ρέμα Σαπφούς, Κτήμα Συγγρού και Πολύδροσο στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Πολύδροσο και το Κτήμα Συγγρού βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της πρώτης τακτικής συνεδρίασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ενέργειες και στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη ημέρα ανάληψης των Δημαρχιακών καθηκόντων της.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στην έναρξη της τοποθέτησής του απαντώντας σε αιτιάσεις Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, υπενθύμισε ότι στη χώρα λειτουργεί η Δημοκρατία και οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον κυρίαρχο λαό και συμπλήρωσε:

«Ο καθένας μπορεί να έχει την πολιτική του άποψη, το έχω επαναλάβει πολλές φορές, αλλά εμείς εδώ βρισκόμαστε ως Δημοτική Αρχή με την ελεύθερη ψήφο και την ελεύθερη βούληση χιλιάδων Μαρουσιωτών. Η όποια άλλη συζήτηση προσβάλει βάναυσα την ελεύθερη βούληση ελεύθερων ανθρώπων, που ψήφισαν, αποφάσισαν και μας έφεραν σε αυτή τη θέση με ποσοστά πάνω από 62%. Πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων ούτε δίνω, ούτε δέχομαι να μου δίνουν», διευκρινίζοντας επίσης: «Το μόνο που δεν θα ήταν καλό να συμβαίνει είναι να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα. Είμαι ένας άνθρωπος με εξαιρετικά καλή διάθεση και πιστεύω ότι ο καθένας που μιλά έχει κάτι να προσφέρει. Αλλά, δεν θα αφήσω να πέφτει κάτω τίποτα, όταν μέσα του περιέχει στρέβλωση, υπονοούμενα και «εξυπνακίστικη» πολιτικολογία.»          

«Επισπεύδουμε τις διαδικασίες για την πλήρη εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στο Πολύδροσο για την ανακούφιση των κατοίκων»   

Ο κ. Αμπατζόγλου εξέφρασε την κατανόησή του στους κατοίκους του Πολυδρόσου για την ταλαιπωρία στην οποία υφίσταται από τη μη πλήρη εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στην περιοχή του Πολυδρόσου και υποσχέθηκε ότι οι διαδικασίες επισπεύδονται, ώστε να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα, ενώ χαρακτήρισε μη παραγωγική την αλληλο επίρριψη ευθυνών.

«Παρακολουθούμε το ζήτημα από πάρα πολύ κοντά γιατί θέλουμε να δώσουμε λύσεις στο πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι πολύ εύκολο για μένα να αρχίσω το παιχνίδι, του ποιος φταίει γιατί δεν συμμετείχα σε καμία απόφαση, αλλά δεν είναι παραγωγικό. Οι κάτοικοι επιζητούν λύσεις στο πρόβλημά τους και εμείς οφείλουμε να επισπεύσουμε και αυτό θα κάνουμε.»   

«Δεν δέχομαι κανέναν να είναι πιο ευαίσθητος από εμένα στο θέμα του Κτήματος Συγγρού»

Την ξεκάθαρη θέση ότι το Κτήμα Συγγρού το αντιμετωπίζουμε ως δάσος, με το δασικό   χαρακτήρα του να είναι διαχρονικός και το οποίο διέπεται από το ισχυρό νομικό πλαίσιο του κληροδοτήματος Συγγρού διατύπωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του και σημειώνοντας: «Δεν δέχομαι να είναι κανένας πιο ευαίσθητος από εμένα στο ζήτημα αυτό»    

 Ωστόσο, πρόσθεσε, «είναι λάθος να το αντιμετωπίζουμε με όρους επικοινωνιακούς εάν θέλουμε πραγματικά να το βοηθήσουμε, να το συντηρήσουμε, να το προστατεύσουμε»   

Αναφερόμενος ο κ. Αμπατζόγλου, στην πραγματική σημερινή κατάσταση εγκατάλειψης  του Κτήματος και των εγκαταστάσεων εντός αυτού μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
-Δεν γίνεται να μην έχουν ορίσει ένα νομικό σύμβουλο για να προχωρήσει τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να εγγραφεί στο Κτηματολόγιο έναντι πιθανόν καταπατητών εδώ και 15 χρόνια ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.
-Δεν γίνεται να μην έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια διαχειριστική μελέτη που είναι η βάση για να γίνει οτιδήποτε μέσα στο κτήμα.
-Δεν γίνεται να μην υπάρχει μελέτη πυροπροστασίας.
Δεν γίνεται να υπάρχουν οφειλές στους εργαζόμενους και στην ΕΥΔΑΠ.
Δεν γίνεται να έχουμε άρρωστα δέντρα και εγκατάλειψη του δάσους.
Δεν γίνεται να έχουμε γήπεδα και κτήρια σε κακή κατάσταση.

Αναφορικά με τη συνάντηση με το νέο Δ.Σ. του ΙΓΕ υπογράμμισε ότι συμφώνησαν «αφενός στο διαχρονικό χαρακτήρα του δάσους και το ισχυρό νομικό πλαίσιο του κληροδοτήματος και αφετέρου ότι χρειάζεται να γίνουν δράσεις προστασίας, και καθαρισμού προς όφελος των περιπατητών, των μαθητών, των σχολείων των υπολοίπων χρηστών, που είναι Μαρουσιώτες πολίτες και πολίτες των όμορων Δήμων.» Υπ’ αυτή την έννοια – πρόσθεσε- θα βοηθήσουμε, θα είμαστε δίπλα, να βοηθήσουμε   το έργο του ΙΓΕ, στο οποίο ανήκει η αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα.

Παράλληλα ο κ. Αμπατζόγλου ξεκαθάρισε: «Θα είμαστε απέναντι εάν τα πράγματα προχωρήσουν προς άλλη κατεύθυνση, όπως ιδιωτικοποιήσεις, estate, κ.α. Είναι καθαρή η θέση μας και δεν σηκώνει καμία παρερμηνεία, διότι εκφράζει όλες  τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου.»
«Η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς μπαίνει σε προτεραιότητα»

Ως εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε την επίσπευση εργασιών από πλευράς της Περιφέρειας για διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, ο κ. Αμπατζόγλου για το Μαρούσι και ιδιαίτερα για τους κατοίκους 7 περιοχών που υποφέρουν από την υπάρχουσα κατάσταση. Συνεπώς-πρόσθεσε-για εμάς είναι προτεραιότητα.

«Οικονομική καταγραφή και απογραφή εξοπλισμού»

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αμπατζόγλου, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα εγκατασταθεί ελεγκτικός οίκος στο Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να γίνει η οικονομική παραλαβή από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή στη νέα Διοίκηση. «Πρόκειται για μία διαδικασία υποχρεωτική που πρέπει να γίνει και που όλοι έχουν να ωφεληθούν, γνωρίζοντας ακριβώς την οικονομική κατάσταση του Δήμου» σχολίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Αναφερόμενος στην ταμειακή κατάσταση του Δήμου, υπογράμμισε ότι «το ταμείο του Δήμου είναι σε καλή κατάσταση», ενώ αναφορικά με τις δανειακές υποχρεώσεις που δημιούργησαν παλαιότερες πρακτικές σημείωσε ότι:
«Ο κάθε λογικός διαχειριστής, το πρώτο μέλημά του αυτήν την ώρα είναι όχι να καταγράψει απλώς, αλλά να διαχειριστεί τις δανειακές πιέσεις, οι οποίες στην ουσία, πέραν από εάν είναι στις υπό εκκαθάριση εταιρείες ,στην ουσία αφορούν στο Δήμο.»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προανήγγειλε ότι θα έλθει σε επαφή με τα τραπεζικά ιδρύματα στα οποία υπάρχουν υποχρεώσεις προκειμένου να διαπραγματευτεί πάντα σε γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου και της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής, το κούρεμα των δανείων, τη διευθέτηση και την επιμήκυνσή τους ή εν πάσει περιπτώσει την οικονομική ανάσα του Δήμου απέναντι σε αυτές τις δανειακές υποχρεώσεις. Για το θέμα αυτό, ο κ. Αμπατζόγλου ζήτησε και τυπικά και έλαβε στη συνέχεια την ομόφωνη έγκριση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Παράλληλα, ο κ. Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στην απογραφή του εξοπλισμού (εργαλεία, αυτοκίνητα, κ.α ) που έχει ξεκινήσει στις διευθύνσεις του Δήμου, προαναγγέλλοντας τον εκσυγχρονισμό και την  ενίσχυση του εξοπλισμού, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν τα μέσα να κάνουν τη δουλειά τους σε ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, καθώς έχουν καταγραφεί σημαντικές φθορές και βλάβες στον εξοπλισμό του Δήμου.

Παρουσίαση της νέας Γενικής Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Νίκη Γκοτσοπούλου

Ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης παρουσίασε στο Σώμα τη νέα Γενική Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου, τη διακεκριμένη Νομικό κα Νίκη Γκοτσοπούλου.

« Η κα Γκοτσοπούλου, με εξαιρετική σημαντική πορεία στα νομικά ζητήματα και με εξαιρετικά μεγάλη διοικητική εμπειρία, τόσο ως γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας παλαιότερα, όσο και από πολλές άλλες θέσεις ευθύνης, θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει σημαντικά με τη γνώση, τη νομική της κατάρτιση και με τη διοικητική εμπειρία της, σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο μας» σημείωσε ο κ. Αμπατζόγλου και πρόσθεσε:

«Ξεκινάμε με μία επιπλέον υπέρβαση. Νομίζω ότι είμαστε από τους λίγους Δήμους της χώρας, αλλά και η πρώτη φορά στο Μαρούσι,  που γυναίκα  αναλαμβάνει τη θέση της Γενικής Γραμματείας του Δήμου μας».                              

Από την πλευρά της, η νέα Γενική Γραμματέας κα Γκοτσοπούλου συνεχάρη όλους τους νεοεκλεγέντες/γείσες Δημοτικούς Συμβούλους, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο Δήμο Αμαρουσίου συνολικά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της στη θέση της Γενικής Γραμματέως και ζήτησε τη συνδρομή όλων.

« Θέλω να ζητήσω τη συνδρομή όλων σας, του καθενός προσωπικά και όλων μαζί ομαδικά των εκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και των μη εκλεγέντων, καθώς επίσης των εργαζομένων του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και των Αυτοτελών Γραφείων, γιατί όλοι μαζί αποτελείται ολότητα αυτού του Δήμου, προκειμένου να συμβάλλουμε σε μία νέα αναμόρφωση και αναβάθμιση στις νέες εξελισσόμενες, διαμορφωμένες και διαμορφούμενες συνθήκες, γιατί πλέον μιλάμε για μία καινούργια αρχή, όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής, αλλά και των νέων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών» ανέφερε μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας.

 

Share