Πώς να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια

Ένα από τα πιάτα που λατρεύουμε το καλοκαίρι είναι τα τηγανητά κολοκυθάκια τα οποία ταιριάζουν άψογα σε όλα τα τραπέζια και είναι ιδανικά για την μπύρα και το ούζο μας. Εδώ θα βρείτε μια εύκολη συνταγή για τέλεια, πεντανόστιμα τηγανητά κολοκυθάκια.

Υλικά: 

300 γρ. κολοκυθάκια και κολοκυθανθοί

150 γρ. αλεύρι

1 κουτάκι μπίρα

200 ml ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση: 

  1. Tα καθαρίζετε και τα κόβετε σε λεπτές στρογγυλές φέτες πάχους 4-6 χιλιοστών. Τα ξεπλένετε σε σουρωτήρι και πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι. Τα αφήνετε για περίπου 2 ώρες για να στραγγίξουν.
  2. Παίρνετε 2 μεγάλα μπολ. Στο πρώτο βάζετε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ρίχνετε σταδιακά λίγο πάνω από μισό κουτάκι μπίρα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας ελαφρά πηχτός χυλός. Στο δεύτερο μπολ βάζετε απλώς αλεύρι και λίγο αλάτι.
  3. Βάζετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά.
  4. Μέχρι να κάψει, αρχίζετε να βουτάτε ένα –ένα τα κολοκυθάκια στον χυλό να πάρουν πάνω τους λίγο κουρκούτι και αμέσως μετά, τα αλευρώνετε στο δεύτερο μπολ.
  5. Τα ρίχνετε ένα-ένα μέσα στο καυτό λάδι μέχρι να γεμίσει το τηγάνι.
  6. Σε 3-4 λεπτά τα γυρνάτε απ’ την ανάποδη και σε άλλα 2 λεπτά τα αποσύρετε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

Το tip της συνταγής: Μπορείτε να συνοδεύσετε τα τηγανητά κολοκυθάκια με τζατζίκι ή με ένα ντιπ από στραγγιστό γιαούρτι 2%, φρέσκο δυόσμο με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Share