Πώς να μαγειρέψετε όσπρια μέσα σε ελάχιστο χρόνο

Τα όσπρια αποτελούν ένα θρεπτικό γεύμα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μαγειρέματος με μοναδική δυσκολία το γεγονός πως για τα όσπρια απαιτούνται αρκετές ώρες. Ο πιο συνήθης τρόπος είναι να μουλιάζετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ και να τα μαγειρεύετε το επόμενο μεσημέρι. Υπάρχει όμως μια καλύτερη λύση! 

Μια καλή ιδέα θα ήταν να αγοράσετε μια μεγάλη ποσότητα από ρεβύθια ή γίγαντες και να τα μουλιάσετε αμέσως. Καλό θα ήταν να υπολογίσετε την ποσότητα των οσπρίων που καταναλώνετε μηνιαίως ωστέ να ακολουθείτε την παρακάτω διαδικασία μόνο μία φορά τον μήνα.

Αφήστε τα για μια νύχτα στο νερό και  στη συνέχεια το επόμενο πρωί αφού μαλακώσουν, χωρίστε τα σε μερίδες,  τοποθετήστε τα σε σακουλάκια και βάλτε τα στην κατάψυξη.

Έτσι κάθε φορά που θα θέλετε να φτιάξετε όσπρια, ακόμα και την τελευταία στιγμή, θα τα έχετε πάντα έτοιμα μουλιασμένα στην κατάψυξη και θα μπορείτε να τα μαγειρέψετε αμέσως  χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο στο βράσιμο. Με λίγα λόγια θα μπορείτε να φτιάξετε ένα νόστιμο γεύμα με όσπρια από την κατάψυξη κατευθείαν στην κατσαρόλα!

Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτόν τον τρόπο τα όσπρια δεν χάνουν την θρεπτική αξία τους.

 

 

Share