Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα αδέσποτα ζώα εν όψει κακοκαιρίας

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δημιουργούν δύσκολες συνθήκες για τα αδέσποτα ζωάκια. Εκτός απο τα αδέσποτα ζωάκια τα δεσποζόμενα χρειάζονται επίσης προστασία!

-ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ! Όσο πέφτουν οι θερμοκρασίες, τα ζωάκια χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και θερμίδες για να επιβιώσουν.

-ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑΚΙΑ! Ένα πλαστικό κουτί, ένα φορητό ψυγείο για κάμπινγκ με μια τρύπα για είσοδο, ακόμα και ένα χαρτόκουτο επενδυμένο με πλαστικό ή μονωτική ταινία, τοποθετημένο σε μια προφυλαγμένη γωνία, είναι αρκετό για να τα προστατεύσει από ανέμους και βροχές. Ακόμα καλύτερα ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΤΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΖΩΑΚΙ! Ανοίξτε την αυλή, την αποθήκη ή το σπίτι σας για αυτές τις ημέρες και δώστε τους ενα ασφαλές καταφύγιο!

-ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΟ Ή ΤΗΝ ΚΟΡΝΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ! Οι γάτες και κυρίως τα μικρά γατάκια έλκονται από τη ζέστη της μηχανής και κουρνιάζουν μέσα στη μηχανή ή πάνω στα λάστιχα του αυτοκινήτου. Κάντε θόρυβο για να τα απομακρύνετε εγκαίρως, αλλίως θα βρουν βασανιστικό θάνατο.

– ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ Ή ΧΑΜΜΕΝΟ ΖΩΑΚΙ ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΤΕ! Περιθάλψτε το ή έστω αναζητήστε βοήθεια!

-ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ Ή ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ! Η διαμονή των ζώων σε μπαλκόνια και ταράτσες τα αφήνει έρμαια στις καιρικές συνθηκες. Eαν το ζωάκι διαμένει σε εξωτερικό χώρο φροντίστε να είναι απόλυτα προστατευμένο απο τις καιρικές συνθήκες.

-ΜΗ ΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΑΣ σε μη περιφραγμένους χώρους αυτές τις μέρες καθως σε περίπτωση καταιγίδας τρομοκρατούνται με τους κεραυνους και μπορεί να αρχισουν να τρέχουν μακριά και να χαθούν!

-ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ με καταχωρημένα στοιχεία, όπως ορίζει ο νόμος, καθώς επίσης ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ στο περιλαίμιο τους. Η ανεύρεση του ιδιοκτήτη τους καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη αν δεν έχουν στοιχεία!

Πηγή: agiosdimitriosnews.gr

Share