Προσφέρουμε ζωή στη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) διοργανώνει ακόμα ένα διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας με σκοπό την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Η 32η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 κατά τις ώρες 9:00 – 13:30
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 κατά τις ώρες 14:00 – 19:30

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης, μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στο μήνυμά του για την 32η Εθελοντική Αιμοδοσία αναφέρει:

«Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στην 32η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, που θα λάβει χώρα στο δημαρχείο στις 5 Νοεμβρίου (09:00-13:30) και 6 Νοεμβρίου (14:00-19:30), 2019.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), διοργανώνει αυτή τη δράση, που σκοπό έχει να “γεμίσει” με ζωή τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος για να “χαρίσει” στη συνέχεια ζωή σε όποιον συμπολίτη μας απαιτηθεί.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία συνιστά πράξη αλληλεγγύης και ύψιστης ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας. Είναι το σπουδαιότερο και αναντικατάστατο δώρο ζωής στην πιο δύσκολη στιγμή, στην οποία μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας.

Λίγα λεπτά από τον χρόνο σας, λίγα λεπτά εθελοντικής αιμοδοσίας, είναι ικανά να σώσουν μία ολόκληρη ζωή.

“Δίνω αίμα, δίνω ζωή” το σύνθημά μας και με αυτό το ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης, ας γίνουμε όσοι μπορούμε εθελοντές αιμοδότες, εθελοντές ζωής!»

Οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο δημαρχείο θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Παράλληλα, με την Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο.

 

Share