Ποια καταστήματα παραμένουν από σήμερα ανοιχτά

Aπό αύριο Τετάρτη (18/03), όλοι οι Έλληνες θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε αυστηρότερα μέτρα για την πρόληψη εξάπλωσης του ιού, τα οποία τίθενται σε ισχύ.

Κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων –πλην ορισμένων εξαιρέσεων- αλλά και υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όσων επιστρέφουν στη χώρα μας έπειτα από ταξίδι στο εξωτερικό, είναι δύο από τα πιο αυστηρά νέα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στη χώρα μας. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι κλειστά θα πρέπει να παραμένουν όλα τα εμπορικά καταστήματα. Υπάρχουν ωστόσο και κάποια καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Δευτέρας παρείχε ενημέρωση για τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά τις επόμενες μέρες, καθώς εξαιρούνται από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ανοιχτά, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, θα παραμείνουν

Φαρμακεία

Μίνι μάρκετ

Περίπτερα

Κρεοπωλεία

Φούρνοι

Μανάβικα

Υπηρεσίες ντελίβερι

Πρατήρια καυσίμων

Συνεργεία αυτοκινήτων

Τράπεζες

Υπηρεσίες κούριερ

Pet shop

Καταστήματα γεωργικών προϊόντων

Καταστήματα επισκευής, όπως οπτικά και καταστήματα κινητής

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, ο αναλυτικός κατάλογος των καταστημάτων που θα παραμείνει ανοιχτός θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα Τρίτη.

Πηγή: ethnos.gr

Share