Πατούλης: το Μαρούσι τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου

Την Κοίμηση της Θεοτόκου, της Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης, τίμησε το Μαρούσι μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, πραγματοποιήθηκε η ιερή λιτάνευση της αγίας εικόνας της Παναγίας, στην οποία παρεύρεθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ευχόμενος «Χρόνια Πολλά» σε όλους, «Καλό Δεκαπενταύγουστο» και «Καλή Παναγιά».

Ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο δήμαρχος Αμαρουσίου έλαβε την ευλογία από τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο και από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θεοφιλέστατο επίσκοπο Θεσπιών, κ.κ. Συμεών.

Προηγουμένως, είχε παραστεί μαζί με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι, όπου έδωσε το παρών ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Άλλωστε, από το 1949, όταν με βασιλικό διάταγμα καθιερώθηκε η 15η Αυγούστου ως η επίσημη τοπική θρησκευτική τελετή του Αμαρουσίου, η πόλη μας και συγκεκριμένα ο ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρίσκεται στο επίκεντρο των τιμών και των εορτασμών προς τιμήν της Παναγίας στην Αθήνα.