Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Δρόμοι και η Μοίρα του Ελληνισμού, Ιστορήματα Τόπων και Ανθρώπων» στο Μαρούσι

Το πολύ ενδιαφέρον ιστορικό βιβλίο της Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου «Οι Δρόμοι και η Μοίρα του Ελληνισμού, Ιστορήματα Τόπων και Ανθρώπων» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ι. Σιδέρης με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στις 11:00 π.μ. στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο αυτό, πολυθεματικό, γράφτηκε με βάση διάσπαρτες πηγές, αλλά και ντοκουμέντα από την έρευνα σ’ ένα σκληρό πυρήνα γεγονότων, που συντελέστηκαν στο διάβα συγκεκριμένων ιστορικών περιόδων. Τα γεγονότα αυτά προσεγγίστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή, σε μια σύντομη ιστορική μικρογραφία, με επιδίωξη να διαφυλαχθεί η ανάμνηση πράξεων, Ελλήνων και ξένων, ώστε να έρθουν στο φως τα αίτια που τις προκάλεσαν.
Με την πίστη ότι το παρόν πόνημα έχει να προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό πλούτο πληροφοριών για τη διαχρονική παρουσία του Ελληνισμού και σε περιοχές στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο, όπως και για τις περαιτέρω εξελίξεις, παραδίδεται στη δημοσιότητα και στην κρίση του.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί συγγραφείς:

Στάθης Παρασκευόπουλος
Διονύσης Μπερερής
Πέγκυ Μοσχονά, φιλόλογος

 

Share