Παρουσίαση του βιβλίου “Μεγάλος ήρωας σε μικρή χαρτοσακούλα” του Μανώλη Ρασούλη σήμερα στη BABEL

«Ο ψυχίατρός μου με κοίταξε κατάματα και μου ’πε: “Περίγραψέ μου μια ιστορία από τη ζωή σου ή πες μου ένα σου όνειρο. Πρέπει να μπω βαθιά μέσα στον ψυχολογικό σου κόσμο για να βρω τι τρέχει, τι έχει πάθει η μηχανή. Λοιπόν;…” πρόσθεσε, σταύρωσε τα χέρια και περίμενε. Κι εγώ απεφάσισα να του πω μια πραγματική ιστορία. Να του πω με δικά μου λόγια κι όσο πιο ζωντανά μπορούσα μια είδηση που είχα διαβάσει στην εφημερίδα, μια είδηση μ’ ένα αληθινότατο περιστατικό που έτσι κι αλλιώς, αγαπητέ αναγνώστη, έχει σχέση και με τον δικό σου ψυχολογικό κόσμο…»

Στο “Μεγάλος ήρωας σε μικρή χαρτοσακούλα”, ο σπουδαίος στιχουργός Μανώλης Ρασούλης παραθέτει εφτά διηγήματα που παρασύρουν τον αναγνώστη και τον συνεπαίρνουν σε ένα ιδιαίτερο καθρέφτισμα της ελληνικής κοινωνίας.

Στον πιο “οικογενειακό” χώρο του Μανώλη Ρασούλη, τον πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού BABEL στο Μαρούσι, θα γίνει την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 η παρουσίαση του βιβλίου του, “Μεγάλος ήρωας σε μικρή χαρτοσακούλα” από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’70, όταν ο συγγραφέας ήταν μόλις είκοσι εφτά ετών. Είναι όμως επίκαιρο όσο ποτέ, αφού λίγα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει στην ελληνική κοινωνία.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Σπύρος Αραβανής με τον Θανάση Συλιβό (Μετρονόμος).  Διαβάζει η ηθοποιός Μαρία Λεμεσού.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο. Στο τραγούδι θα απολαύσουμε την Ερωφίλη, τον Παντελή Θεοχαρίδη και την Κατερίνα Ντίνου σε αγαπημένα μας τραγούδια του δημιουργού.

Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Γιώργος Πανταζής, ενώ θα συμμετέχει στη συζήτηση και στο μουσικό κομμάτι ο αγαπημένος του φίλος και συνεργάτης Πέτρος Βαγιόπουλος και η Ναταλία Ρασούλη.

Είσοδος ελεύθερη

BABEL Πυρήνας Τέχνης
Βασ. Σοφίας 87, Mαρούσι
215 52.52.982

Share