«Παραδοσιακά Χριστουγεννοκαμώματα» με ελεύθερη είσοδο από το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου

Την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με τον Καραγκιόζη θα έχουν μικροί και μεγάλοι στα «Παραδοσιακά Χριστουγεννοκαμώματα» που διοργανώνει το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου!

Χοροί, κάλαντα, τραγούδια από φλογερούς μουζικάντηδες με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων (κλαρίνα, κιθαρόνια, τύμπανα, τουμπερλέκια), φιγούρες, μπερντέδες, καραγκιοζοπαίχτες και ένα ακούραστος άφραγκος «Ωνάσης» με τον Τάκη Βαμβακίδη στον ρόλο του ζωντανού Καραγκιόζη, συνθέτουν επί σκηνής ένα «ταξίδι» στην ελληνική παράδοση και στον πολιτισμό μας. Στον μπερντέ ο καραγκιοζοπαίχτης Νίκος Μπαρμπούτης, στην κιθάρα και στο τραγούδι ο Πασχάλης Τσέρνας και στο κλαρίνο ο Θωμάς Δρόσος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, στον Κινηματογράφο ODEON (Κηφισίας 215, Μαρούσι).

Την εκδήλωση πλαισιώνουν, η ζωντανή ορχήστρα «Σκιών Καμώματα», οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, υπό την καθοδήγηση της Έφης Ρογκάκου, ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», με τον πρόεδρο Δημήτρη Κοσμίδη, ο Σύλλογος Κρητών «Δικταίοι Καστρινοί», με τον υπεύθυνο διδασκαλίας Γιώργο Φραγκάκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Share