Ο δρόμος για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής περνάει από το Μαρούσι!

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO διοργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Για το έτος 2019 ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Φέτος η παγκόσμια διοργάνωση επιστρέφει στην Ευρώπη, αφού ο παγκόσμιος Τελικός της World Robot Olympiad 2019 θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019 στην πόλη Γκιούρ της Ουγγαρίας.

Στην 11η χρονιά συμμετοχής της στην Ολυμπιάδα, η Ελλάδα θέτει υψηλούς στόχους. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εργάζονται επί 5 μήνες για να διεκδικήσουν μία θέση στον παγκόσμιο Τελικό και να συνεχίσουν την επιτυχημένη παράδοση της χώρας μας στην κορυφαία διοργάνωση για την εκπαίδευση και την επιστήμη. Στο μεταξύ, δε, θα το διασκεδάσουν με την ψυχή τους!

Το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο της OTEAcademy στο Μαρούσι, διεξάγεται ο Περιφερειακός Διαγωνισμός, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ο οποίος λειτουργεί ως προκριματικός του 11ου Εθνικού Τελικού και αποτελεί το βήμα για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος διεξάγεται στην Ουγγαρία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.wrohellas.gr/world-robot-olympiad-2019

Αυτή τη χρονιά το θέμα της Ολυμπιάδας είναι Smart Cities (Έξυπνες Πόλεις)! Οι προκλήσεις των κατηγοριών Regular και Open θα αφορούν νέες, καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος.

Μια έξυπνη πόλη είναι ένας τόπος όπου οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) χρησιμοποιούνται προς όφελος των κατοίκων, με σκοπό να λειτουργούν πιο αποδοτικά τα παραδοσιακά δίκτυα και οι υπηρεσίες (οι πόροι της πόλης) και να μειώνονται οι ενεργειακές απώλειες.

Έτσι μία έξυπνη πόλη έχει ευφυέστερα δίκτυα αστικών μεταφορών, αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις παροχής νερού και διάθεσης αποβλήτων και πιο αποτελεσματικούς τρόπους φωτισμού και θέρμανσης των κτιρίων. Επίσης έχει μια πιο ευέλικτη διοίκηση με έμφαση στην ποιότητα ζωής, ασφαλέστερους δημόσιους χώρους και δομές που καλύπτουν τις ανάγκες των πιο ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.

 

Share