Ο Αντετοκούνμπο επενδύει σε start-up πολυτελών ρολογιών μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν

Στον κόσμο του εμπορίου πολυτελών ρολογιών μπήκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν και άλλους αθλητές προχώρησαν στην χρηματοδότηση της start-up WatchBox.

H WatchBox αποτελεί μια πλατφόρμα στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν ρολόγια πολυτελείας. Η ίδια η start-up ανακοίνωσε ότι κατάφερε να μαζέψει 165 εκ. δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της WatchBox δήλωσε στη συνέντευξη του στο CNBC: «Έχουμε συμβούλους πελατών με τους οποίους μιλάτε και διαχειρίζεστε επίσης το χαρτοφυλάκιο των ρολογιών σας. Δεν είναι διαφορετικό από το να ασχολείσαι με την Γκόλντμαν Σακς».  

Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία McKinsey, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων ρολογιών μπορούν να φτάσουν στα 32 δις δολάρια μέχρι το 2025, ενώ το 2019 ο κλάδος έκανε 18 δις δολάρια. 

Η συμμετοχή αστέρων του μπάσκετ έκαναν την εταιρεία να αποτιμηθεί στο 1 δις δολάρια, σύμφωνα με το CNBC. Εκτός του Αντετοκούνμπο και του Τζόρνταν, στη χρηματοδότηση συμμετείχε ο Μάρκ Λάσρι (ιδιοκτήτης των Μπακς), και οι Κρις Πολ και Ντέβιν Μπούκερ των Φοίνιξ Σανς. 

Ο άσσος των Μιλγουόκι Μπακς έχει μετοχές και σε άλλες εταιρείες start-up, όπως η Ready Nutrition (αθλητικά ποτά). Μια εταιρεία που φέρει και την υπογραφή του Αντετοκούνμπο, αποτελεί σίγουρη επιτυχία. Ο Γιάννης πέρυσι κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να στεφθεί πρωταθλητής ΝΒΑ. Για τη φετινή χρονιά το στοίχημα ΝΒΑ της bwin δείχνει ως κορυφαίο φαβορί για τον τίτλο τους Νετς. H ομάδα του Ντουράντ είναι σε εξαιρετική φόρμα, ενώ στη διεκδίκηση του τίτλου ακολουθούν ως φαβορί επίσης, οι Γουόριορς και οι Μπακς. 

Εκτός από κορυφαίος μπασκετμπολίστα, ο «Greek Freak» είναι και επιχειρηματίας, όπως άλλωστε πολλοί αστέρες του ΝΒΑ. Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο απόλυτος μπασκετικός θρύλος και ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών, με κέρδη της τάξης των 2,62 δις δολαρίων. Στα 58 του χρόνια πλέον, δηλώνει ότι του αρέσουν τα πολυτελή ρολόγια και έτσι έγινε μέτοχος της start-up, ενώ η Nike εδώ και πολλά χρόνια έχει σειρά αθλητικών παπουτσιών που φέρει το όνομα του. 

Μάλλον ό,τι πιάνουν Αντετοκούνμπο και Τζόρνταν φαίνεται να γίνεται χρυσός!

Share