Ορθοπεταλιές στο Μαρούσι με το Cyclopolis

Ακόμα και αν δεν διαθέτεις το δικό σου ποδήλατο, μπορείς να κάνεις βόλτα στο δήμο σου με τη δυνατότητα που σου παρέχει η Cyclopolis. Ο Δήμος Αμαρουσίου αποτελεί άλλον ένα από τους 15 συνολικά δήμους, με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία, η οποία δίνει εδώ και 7 χρόνια τη δυνατότητα στους πολίτες να χρησιμοποιούν τα κοινόχρηστα ποδήλατα εύκολα και οικονομικά. 

H Cyclopolis ξεκίνησε το 2010 σαν μία «τρελή» ιδέα κάποιων ανθρώπων με πάθος για το ποδήλατο και για καλύτερη ζωή στην πόλη. Όπως δήλωσε στο maroussi-news.gr  ο Χαράλαμπος Σιακαντάρης, ο Διαχειριστής της, η Cyclopolis είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που σχεδιάζει εξ ολοκλήρου σύστημα διάθεσης κοινόχρηστων ποδηλάτων. Το σημαντικότερο και αυτό που την καθιστά ξεχωριστή είναι το γεγονός πως όλα είναι σχεδιασμένα από τη δική της ομάδα, της οποίας τα μέλη έχουν επιχειρησιακή εμπειρία μεγαλύτερη των 15 ετών στους τομείς της μηχανολογίας, της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, των οικονομικών και του μάρκετινγκ.

 

Πώς όμως λειτουργεί η Cyclopolis σε έναν δήμο;

Τα Κοινόχρηστα Ποδήλατα διατίθενται στους χρήστες σε δημόσιους χώρους από ειδικούς αυτοματοποιημένους Σταθμούς μέσω ηλεκτρονικού συστήματος διαμοιρασμού.

Μοναδική προϋπόθεση για τον χρήστη είναι η «ταυτοποίησή» του πριν παραλάβει το ποδήλατο. Όλα τα άλλα αναλαμβάνονται από το Σύστημα και από τον φορέα που το λειτουργεί. Το Σύστημα είναι σχεδιασμένο ώστε ο χρήστης να εξυπηρετείται εύκολα και  γρήγορα, χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα.

Για την ταυτοποίηση απαιτείται από τον χρήστη μία απλή αίτηση (ηλεκτρονική ή/και έγγραφη). Ο χρήστης γίνεται συνδρομητής και μπορεί να ξεκλειδώσει ένα ποδήλατο από τους ειδικούς Σταθμούς, να το χρησιμοποιήσει για τη μετακίνησή του και, αφού ολοκληρώσει τη χρήση του, να το επιστρέψει σε οποιονδήποτε Σταθμό.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να μετακινηθείτε με τα κοινόχρηστα ποδήματα στον Δήμο Αμαρουσίου μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://maroussi.cyclopolis.gr/ index.php/el/

Το σύστημα βρίσκεται αυτό τον καιρό εκτός λειτουργίας λόγω γενικών επισκευών και αναμένεται ότι θα είναι διαθέσιμο ξανά από τη νέα χρονιά.

Share