«Ολόκληρος ο Σέξπηρ σε μία ώρα» στο θέατρο Διθύραμβος στο Μαρούσι!

Οι Ανοικτίρμονες, η ομάδα που στελεχώνει το θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου Διθύραμβος, θα παρουσιάσει από την Παρασκευή 17 Μαΐου, μια διασκευή της κωμωδίας των Borgeson, Long & Singer «Ολόκληρος ο Σέξπηρ σε μία ώρα (και βάλε..)»

Μία ομάδα ηθοποιών, επιχειρεί να ανεβάσει όλα τα έργα του μεγάλου δραματουργού, μέσα σε μία ώρα. Με υποτυπώδη σκηνικά και κοστούμια, και μόνο εργαλείο την φαντασία και την αυτοσχεδιαστική εγρήγορση, παρουσιάζουν πάνω από 30 σεξπηρικά έργα. Αυτή η παρέλαση των εμβληματικότερων έργων του Βρετανού συγγραφέα, οδηγεί σε τραγελαφικές καταστάσεις, κωμικές επινοήσεις και αναπάντεχα «διαδραστικά χάπενινγκ».

Ταυτόχρονα το έργο ρίχνει μια καυστική ματιά σε πολλές «σκηνοθετικές κακοποιήσεις» που έχουν υποστεί κατά καιρούς τα Σεξπηρικά κείμενα. Μια παράσταση «πανηγύρι» και γιορτή που αποθεώνει το θεατρικό παιχνίδι και το λυτρωτικό γέλιο.

Οι Ανοικτίρμονες, είναι μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, που μετράειήδη επτά χρόνια λειτουργίας και τουλάχιστον δέκα θεατρικές παραγωγές. Κάθε χρόνο εμπλουτίζεται από καινούρια μέλη κι αυτό που τους ενώνει είναι η κοινή αγάπη που έχουν για το θέατρο.Διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες ενώνονται σε μια κοινή πορεία, για έναν κοινό στόχο. Ένα κείμενο, μια θεατρική σκηνή και ένας συντονιστής, φτάνουν για να γίνουν μικρά θαύματα. Έπιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά, πως η επικοινωνία μέσα από την Τέχνη του θεάτρου και κυρίως μέσα από μια παράσταση, είναι ένας υπέροχος τρόπος να ενωνόμαστε με τον απέναντι, και να θυμόμαστε πάντα πως είμαστε μέλη της ίδιας κοινότητας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Έφη Νιχωρίτη

Σκηνικά – κοστούμια: Ανοικτίρμονες

Μουσική επιμέλεια: Σάββας Πετρίδης

Φωτισμοί: Έφη Νιχωρίτη

Παίζουν αλφαβητικά:Βάλια Αμαργιανού, Ακης Γαβριελάτος, Γιάννης Δρίτσουλας, Πάνος Μακρής, Κατερίνα Μπλέτσα, Σάββας Πετρίδης, Αγγελική Σκιαδοπούλου, Μίκα Φιλοπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΟΤΕ: 17, 18, 19, 24, 25, 31 Μαΐου και 1, 7, 8, 9 Ιουνίου

ΠΟΥ: Θέατρο Διθύραμβος – Λητούς 6, ΜαρούσιΩΡΑ: 9.15μμ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 210 6106897/6977357799

Share