ΟΚΠΑ Βριλησσίων: Ξεκινούν τα πολιτισμικά εργαστήρια αλληλεγγύης και εθελοντισμού

Για δεύτερη χρονιά ο ΟΚΠΑ Βριλησσίων διοργανώνει διαπολιτισμικά εργαστήρια αλληλεγγύης και εθελοντισμού για νέους από 13 ετών σε συνεργασία με την Hellenic Youth Participation.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα και είναι εντελώς δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 6135611.

Η ανακοίνωση του ΟΚΠΑ

«Οι εθελοντές της Hellenic Youth Participation μαζί με τους νέους του Δήμου Βριλησσίων το 2019 σχεδίασαν και υλοποίησαν μερικά απίστευτα workshops βασισμένα στην βιωματική μάθηση. Θέλοντας να συνεχίσουμε το 2020 αυτή τη δημιουργική ομάδα η οποία διαμορφώθηκε πέρσι, επιθυμούμε να προσκαλέσουμε ξανά νέους 13-18 χρονών στις συναντήσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα κάθε 2 Σάββατο τον μήνα στον Δήμο Βριλησσίων και ώρα 3-5 μμ.

Βασικός μας στόχος αποτελεί η ενδυνάμωση των νέων μέσα από δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Οι θεματικές στις οποίες εστιάζουμε είναι η συμμετοχικότητα, η ενσυναίσθηση, ο διαπολιτισμικός διάλογος, οι δημοκρατικές αξίες, η αλληλεγγύη, η Ευρωπαϊκή ταυτότητα. Οι επόμενες συναντήσεις μας θα βασιστούν σε ποικίλα θέματα όπως το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κοινωνική συμπερίληψη και η Ευρωπαϊκή ταυτότητα. Σας καλούμε να συμμετέχετε. Πότε; Κάθε δεύτερο Σάββατο και ώρα 15.00 – 17.00  – αίθουσα «Νεστωρ» Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων Αν υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα δημιουργηθεί και 2ο τμήμα το επόμενο δίωρο».

**Λόγω των έκτακτων περιορισμών λόγω covid-19, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μετά τις 4 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε, δηλώνετε το ενδιαφέρον συμμετοχής σας στο αναγραφόμενο τηλέφωνο.

Πηγή: amarysia.gr

Share