Οι σκέψεις για νέο lockdown και το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση μετά και την νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες μέρες.

Συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις έχει ο Πρωθυπουργός και είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση πριν από οποιοδήποτε μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης. Δεν αποκλείεται, στο πλαίσιο αυτό, να έχει σήμερα σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα. Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θέλει ένα κλίμα πανικού, ειδικά την στιγμή που ανοίγουν τα σύνορα της χώρας για να υποδεχτεί τουρίστες, σε πρώτη φάση στις 15 Ιουνίου και στη συνέχεια την 1η Ιουλίου.

Όχι σε καθολικό lockdown, ναι σε… τοπικά

Περίπτωση να εφαρμοστεί πάντως ένα καθολικό lockdown για δεύτερη φορά δεν υπάρχει – το έχει πει, άλλωστε, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, καθώς η οικονομία δεν αντέχει άλλο ένα πισωγύρισμα και γι’ αυτό τη μεγαλύτερη σημασία έχει η τήρηση των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Όμως, το ενδεχόμενο να επιβληθούν προσωρινά και τοπικά lockdown είναι παραπάνω από πιθανό εφόσον διαπιστωθεί έκρηξη κρουσμάτων. «Φυσικά και υπάρχει το ενδεχόμενο. Είτε το τοπικό επίπεδο αφορά μια γειτονιά είτε μια υγειονομική δομή, ένα σχολείο, οτιδήποτε. Μπορεί ν’ αφορά μια γεωγραφική περιοχή, όπως ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Share