Οι καλύτερες παραλίες για να πάμε για μπάνιο φεύγοντας απ’ το Μαρούσι

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά με τους πρώτους μίνι-καύσωνες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην πρωτεύουσα. Οι πιο τυχεροί φεύγουν ήδη για εξορμήσεις στα ελληνικά νησιά, αλλά τι γίνεται με όσους παραμένουν στην καυτή Αθήνα ; Το maroussi–news προτείνει 5 ιδανικές παραλίες για να πάμε φεύγοντας από το Μαρούσι για δροσερές καλοκαιρινές βουτιές!

Σχινιάς / Καράβι

Ξεκινάμε με τα mainstream. Η πιο…κλασική επιλογή για τους κατοίκους των βορείων προαστίων. Καράβι, Σχινιάς, Γαλάζια Ακτή και Δικαστικά αποτελούν εδώ και δεκαετίας μια σταθερά προτίμηση για τις καλοκαιρινές βουτιές. Οργανωμένες παραλίες, με beach bars, water sports και δυνατές μουσικές για όσους θέλουν το πλήρες πακέτο διασκέδασης στην παραλία.

Ερωτοσπηλιά

Μπορεί να μην είναι από τις πιο κοντινές επιλογές, όμως το Πόρτο Ράφτη και η περίφημη Ερωτοσπηλιά προσελκύουν κόσμο από όλη την Αττική και όχι άδικα. Ένας μικρός κόλπος, καλά προφυλαγμένος από τα μελτέμια με γαλάζια νερά, άμμο, σπηλιές και σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται στις άκρες του.

Λεγραινά

Για όσους έχουν τη διάθεση να κάνουν μερικά χιλιόμετρα παραπάνω, η παραλία ΚΑΠΕ στο Σούνιο θα τους δικαιώσει! Άμμος παντού και γαλάζια νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και όσοι την έχουν επισκεφτεί συνιστούν να ξεκινήσετε νωρίς, γιατί μετά πλακώνει κόσμος. Επίσης, αν δεν θέλετε πολύ λαό, καλύτερα να πάτε καθημερινή. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ανοιχτούν λίγο με τη μάσκα τους και ν’ ανακαλύψουν τις σπηλιές και πιο μικρούς κολπίσκους γύρω από την παραλία. Για φαγητό θα βρείτε πολλές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Μην παραλείψετε να κάνετε μια επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα.

Σέσι (Γραμματικό)

Αλμυρίκια που ακουμπούν σχεδόν στο κύμα, καθαρά νερά, ψιλό βοτσαλάκι και άμμος σε ορισμένα σημεία συνθέτουν την βορειότερη των «βόρειων» παραλιών. Απέχει περί τα 22 χιλιόμετρα από τον τύμβο του Μαραθώνα, και για να την ανακαλύψετε θα πρέπει να διασχίσετε οκτώ χιλιόμετρα (βατού) χωματόδρομου, μετά το Γραμματικό. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ελπίζετε σε πλήρη απομόνωση: το μυστικό έχει διαρρεύσει, οπότε τα Σαββατοκύριακα η παραλία έχει αρκετό κόσμο, ο οποίος γίνεται πολύς όσο το καλοκαίρι προχωρά.

Ραμνούς (Ραμνούντας)

Για όσους προτιμούν μια πιο απόμερη παραλία με λίγο κόσμο και την επιλογή του γυμνισμού, υπάρχει μια παραλία κοντά στην περιοχή του Μαραθώνα και του Γραμματικού, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο Ραμνούντας. Θα χρειαστεί προσοχή και λίγη προσπάθεια για να φτάσει κανείς. Πριν το χωριό του Γραμματικού στρίβουμε δεξιά στο σημείο που λέει η πινακίδα «Λιμνιώνας». Εκεί ακολουθούμε την άσφαλτο, που στην πορεία γίνεται χωματόδρομος και συνεχίζουμε για 4χλμ. Στη διαδρομή στον χωματόδρομο συναντάμε τρεις –πάντα χωμάτινες– διασταυρώσεις. Στην πρώτη μένουμε αριστερά και στις άλλες δύο στρίβουμε δεξιά (στην τελευταία διασταύρωση υπάρχει πινακίδα που δείχνει αριστερά προς Σέσι, εμείς πάμε δεξιά). Μετά την μεγάλη και απότομη κατηφόρα, υπάρχει ένα πέτρινο χάλασμα και αμέσως από κάτω ένα εκκλησάκι. Η καθαρή και ήρεμη παραλία μας επιβραβεύει για την προσπάθεια!

Share