Ξεκινά ο 2ος Διαγωνισμός Κεραμικής των μαθητών όλων των Σχολείων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Βόρειου Τομέα Αθηνών

Στην κατάμεστη Αίθουσα Τέχνης, από γονείς και παιδιά,«Αλέξανδρος Γαρδέλης» στο Κέντρο  Ελληνικής Κεραμικής Αμαρουσίου, ξεκίνησε για 2η συνεχόμενη χρονιά ο  Διαγωνισμός Κεραμικής για τους μαθητές της Α’ βαθμιας εκπαίδευσης, αρχής γενομένης από το Σάββατο  1 Απριλίου  2023, με θέμα «ΚΙΝΗΣΗ».

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Δήμο Αμαρουσίου και την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών (ΠΕΚΑ) καθώς και τον Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου (Σ.Α.Κ.Α.).

Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου μετέφερε η Εντεταλμένη Συμβούλος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού και υπεύθυνη της συνδιοργάνωσης Φανή Λέκκα, σημειώνοντας πως  με τις πρωτοβουλίες του (Δημάρχου) δημιουργούνται βιωματικές δράσεις όπως αυτές των Πολιτιστικών Διαδρομών ή εν προκειμένω του Μαθητικού Διαγωνισμού, που ευαισθητοποιούν και μεταλαμπαδεύουν στη νέα γενιά πολιτιστικές αξίες και γνώση για αρχέγονες αλλά ζωντανές μέχρι και σήμερα Μαρουσιώτικες τέχνες όπως η Κεραμεική.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Νίκος Βαλλάτος καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους λέγοντας πως η συμβολή όλων είναι να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό κλίμα για τα παιδιά, κάτι που επετεύχθη από τον 1ο διαγωνισμό, με την έκδηλη αγάπη που φάνηκε στα μάτια των μικρών μαθητών.

Τα παιδιά βρέθηκαν στην προετοιμασμένη αίθουσα με πάγκους και υλικά όπου τους υποδέχτηκαν και τους καθοδήγησαν, καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, η Αρχαιολόγος & υπεύθυνη επιμέλειας της Έκθεσης Δωρίνα Καρύδη καθώς και οι τελειόφοιτες του ΙΕΚ Κεραμικής Εβίνα Γεωργαρίου, και Μαρίνα Συρίγγου.

Στο κάλεσμα της έναρξης του 2ου διαγωνισμού Κεραμικής παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής,  η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα.

Πληροφορίες για τον 2ο Διαγωνισμός Κεραμεικής για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων Βόρειου Τομέα

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2023, κάθε Σάββατο ή Κυριακή και κατά τις ώρες 10:00 -12:00 ή 16:00-18:00, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμεικής (Λ. Κηφισίας 207, Μαρούσι),στην Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης».
Τα παιδιά θα διαγωνισθούν ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες, έχοντας ένα κομμάτι πηλό και δύο ώρες στη διάθεσή τους για να φτιάξουν με τα χεράκια τους ένα αντικείμενο με θέμα «ΚΙΝΗΣΗ».

  • Τα έργα θα παρουσιαστούν σε επιτροπές αποτελούμενες από έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους Κεραμικής και θα επιλεγούν τα καλύτερα.
  • Θα δοθούν δεκαοχτώ (18) βραβεία και επιπλέον τρία (3) βραβεία σε κάθε τάξη Δημοτικού και έξι έπαινοι ανά τάξη.
  • Επίσης, σε όλους τους/τις συμμετέχοντες/χουσες εκτός από το έργο τους θα τους δοθεί έπαινος συμμετοχής και ένα αναμνηστικό κεραμικό φιλοτεχνημένο από γνωστό και καταξιωμένο κεραμίστα.
  • Οι τελετές απονομής, καθώς και οι εκθέσεις των έργων των παιδιών θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2023, μετά την τελική φάση κρίσης των έργων. Δηλώσεις συμμετοχής από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://maroussi.gr/keramiki   

    Πληροφορίες: 

  • Δήμος Αμαρουσίου, Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς,  τηλ. 213-20.38.354
  • Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών, υπεύθυνη διοργάνωσης Δωρίνα Καρύδη, Αρχαιολόγος  τηλ. 210-61.44.430, 210 80.25.332

Share