Ξεκίνησαν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των δημοσίων χώρων στο Μαρούσι

Το Μαρούσι, όπως και οι περισσότεροι δήμοι της Ελλάδας, έχει πολλά προβλήματα στους δημόσιους χώρους του. Παραμελημένα πάρκα, ξεχαρβαλωμένα πεζοδρόμια, ακλάδευτα δέντρα και δρόμοι γεμάτοι λακούβες…

Ευτυχώς, έστω και αργά, ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων και των πλακόστρωτων καθώς και εργασίες συντήρησης του πρασίνου στους δημόσιους και εκκλησιαστικούς χώρους του Δήμου Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης κατεστραμμένων πλακών σε πεζοδρόμια αφορούν συνολικά σε 40 σημεία στις κάτωθι οδούς και διασταυρώσεις: Αγίου Νικολάου, Θέμιδος, Βύρωνος και Μοροζίνη, Χαϊμαντά, Κονίτσης, Θέμιδος και Δολιάνης, Δολιάνης και Νερατζιωτίσσης, Δροσίνη, Ζεκάκου και Δελφών, Στρατηγού Λέκκα, Ηροδότου και Ίριδος, Στρατηγού Λέκκα, Δάφνης, Μελισσίων, Νεαπόλεως, Σκρα, Δημητρίου Μπότσαρη, Φραγκοκκλησιάς, Αυτοκράτορος Ηρακλείου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, Στρατηγού Λέκκα και Ρήγα Φεραίου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πορφυρίωνος, Λουκή Ακρίτα και Αλκαίου, Πλωμαρίου, Ερυθρού Σταυρού, Στρατηγού Λέκκα και Ύδρας, Στρατηγού Λέκκα και Σπετσών, Στρατηγού Λέκκα, Ναυαρίνου και Ύδρας, Εργατικές Κατοικίες, Βασιλίσσης Σοφίας, Μελισσίων και Πεντέλης, Δελφών και Ζεκάκου, Μπέζα.

Στο πλαίσιο της συντήρησης, ασφάλειας και εξωραϊσμού των πεζοδρόμων του βιοκλιματικού κέντρου, τα συνεργεία του Δήμου έχουν προχωρήσει σε αντικατάσταση των σπασμένων πλακών από γρανίτη και αποκατάσταση των διαφόρων ζημιών. Αντίστοιχα, τα εξωτερικά συνεργεία πραγματοποίησαν εργασίες ελαιοχρωματισμού και εξωραϊσμού στους Ιερούς Ναούς του Αγίου Ιωάννη Πέλικα και Αγίου Νικολάου στο Ψαλίδι.

Όσον αφορά στις εργασίες κλαδέματος δέντρων σε οδούς, ανά γειτονιά, αυτές πραγματοποίηθηκαν στα Ανάβρυτα, την Αγία Φιλοθέη, το κέντρο του Αμαρουσίου, το Πολύδροσο και τον Παράδεισο. Εργασίες συντήρησης πρασίνου πραγματοποιήθηκαν και σε κοινόχρηστους χώρους και πάρκα του Δήμου, ενώ εργασίες καλλωπισμού του πρασίνου πραγματοποιήθηκαν και στις αυλές των Ιερών Ναών Αγίου Γιάννη Πέλικα, Παναγίας Νερατζιώτισσα και Αγίου Νικολάου Ψαλιδίου.

Τέλος, προγραμματίζεται ειδικό συνεργείο, το οποίο θα αναλάβει την αποκατάσταση των βλαβών στα οδοστρώματα με άμεση επέμβαση όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Share