Νύχτα Πολιτισμού: Η Αθήνα γιορτάζει την Παρασκευή με ανοιχτά μουσεία, γκαλερί και θέατρο

Αυτή την Παρασκευή στις 4 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αθηναίων και το Athens Culture Net ανοίγουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διάφορους χώρους πολιτισμού σε όλο το κέντρο της Αθήνας με θέατρο, μουσική, χορό και εκθέσεις. Η νύχτα Πολιτισμού θα ξεκινήσει επίσημα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά.

Οι διοργανωτές μαζί με τον Δήμο Αθηναίων καλούν επισκέπτες και κατοίκους να περιπλανηθούν σε διάφορους χώρους γιορτάζοντας τον πολιτισμό. Στον εορτασμό συμμετέχουν πάνω από 50 πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί, που είναι μέλη και συνεργαζόμενοι φορείς του Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων -από το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα & Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων μέχρι το νέο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Μουσικής, το ΝΕΟΝ, 20 γκαλερί της πόλης και πολλοί ακόμη.

Με κεντρικό σύνθημα «Η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός», η φετινή θεματική είναι αφιερωμένη στους επισκέπτες άνω των πενήντα πέντε ετών και φωτίζει τις διαγενεακές σχέσεις στη σύγχρονη εποχή. Λαμβάνοντας υπόψη πως μια σύγχρονη πρωτεύουσα οφείλει να απευθύνεται ισότιμα σε όλες τις ηλικίες, εμπλέκοντας τους αδύναμους κρίκους με περισσότερο εστιασμένες δράσεις, στο πρόγραμμα οι ηλικιωμένοι είναι συχνά πρωταγωνιστές (όπως η ομάδα χορωδίας στην Εθνική Λυρική Σκηνή, η παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, οι αναγνώσεις για την παλιά Αθήνα στη Λέσχη Φιλίας Κουκακίου ή το ντοκιμαντέρ στον Κινητήρα και τα μουσικά μαθήματα των El Sistema Greece στη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου).

Η νύχτα Πολιτισμού πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γνώρισε μεγάλη απήχηση και εξελίσσεται σε θεσμό για την πόλη, γιατί απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και φέρνει τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας. Η είσοδος στις περισσότερες εκδηλώσεις είναι δωρεάν ή με περιορισμένο αριθμό δελτίων. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα παρακάτω ακολουθώντας τον σύνδεσμο: programma-nyxta-politismou

Share