Νηστίσιμοι χορτοκεφτέδες

Διανύουμε περίοδο νηστείας και καραντίνας! Η ιδανική συνταγή για αυτή την κατάσταση που βιώνουμε είναι οι χορτοκεφτέδες. Οι συγκεκριμένοι κεφτέδες είναι νηστίσιμοι, καθώς δεν περιέχουν κρέας και τυρί,  και κατά την παρασκευή τους μπορούν να συμμετέχουν ακόμα και τα παιδιά σας. Έτσι θα περάσετε την Κυριακή σας δημιουργικά αλλά και με λαχταριστές νηστίσιμες λιχουδιές για το μεσημεριανό τραπέζι σας.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
1 ματσάκι σέσκουλο
Μισό ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πιπέρι
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ενάμιση φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το σέσκουλο, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε μέσα το νερό, τη σόδα, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Παράλληλα, σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά.
  • Με ένα μεγάλο κουτάλι της σούπας, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τα βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι.
  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Βγάζουμε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους  τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το λάδι.
Share