Νέο διαδικτυακό εργαστήριο για τον κόσμο των πουλιών διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ο Δήμος Αμαρουσίου, εφαρμόζοντας πολιτικές εξωστρέφειας και κοινωνικής υπευθυνότητας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και των πολιτιστικών του δράσεων, παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές/τριες της Β’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης να παρακολουθήσουν δωρεάν το νέο διαδικτυακό εργαστήριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου, με τίτλο «Δείξε μου το ράμφος σου…να που πω ποιο είσαι» βασισμένο στην πλούσια συλλογή του Μουσείου.

Το νέο διαδικτυακό εργαστήριο, που είναι διαθέσιμο στα σχολεία του Αμαρουσίου από το Μάρτιο έως το Μάιο του 2023,συνδέεται με τη διδακτέα ύλη και έχει πιστοποίηση της παιδαγωγικής καταλληλόλητας του εργαστήριου από το Υπουργείο Παιδείας για τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Οι μαθητές θα επισκεφθούν διαδικτυακά, σε ζωντανή μετάδοση το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αμαρουσίου και θα συμμετέχουν στο άκρως διαδραστικό εργαστήριο με την εμψύχωση της βιολόγου-εκπαιδευτικού Κατερίνας Τσικαλάκη.

Θα δουλέψουν ατομικά και σε ομάδες, θα παρατηρήσουν, θα συζητήσουν και θα συνεργαστούν για να πραγματοποιήσουν πειράματα και κατασκευές και να γνωρίσουν με βιωματικό, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικά αποδοτικό τρόπο τον κόσμο των πουλιών.

Κάθε παιδί θα λάβει δωρεάν ατομικό kit υλικών για τα πειράματα και τις κατασκευές καθώς και έντυπο εκπαιδευτικό υλικό που ενισχύουν το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου.

Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος ανήκει στην ΑΜΚΕ Ανάσσα & Science United Project, ενώ η υλοποίηση των εργαστηρίων  πραγματοποιείται από την Κατερίνα Τσικαλάκη και την Ντόρα Ζαχαροπούλου.

Share